Nagycsaládosoknak és rászorulóknak

2022.12.22. 16:04

Karácsonyi ételosztásra főzték a pörköltet Sopronban

A Soproni Szociális Intézmény az idei évben is tart ételosztást karácsonykor. Az intézmény felkérésére több étterem és vállalkozó is a kezdeményezés mellé állt. Az első adag étel már el is készült.

Bódvai Ildikó

A Papa Joe’s és a Dr. Tóka Fogászati Klinika munkatársai egy jótékonysági főzés keretében készítették el az ünnepi ételt, amely szenteste kerül a rászorulók asztalára.

Fotó: Szalay Károly

Több éves hagyomány, hogy nélkülözők és nagycsaládosok számára tart karácsonyi ételosztást a Soproni Szociális Intézmény az ünnepek alatt. 

- Nagyon örülünk, hogy idén is ilyen sokan csatlakoztak a kezdeményezéshez. Tartós élelmiszert, gyümölcsöt és meleg ételt adunk az ünnep mindhárom napján az arra rászorulóknak, köszönhetően a cégek, közösségek, magánszemélyek felajánlásainak - mondott köszönetet Péli Nikoletta, a Soproni Szociális Intézmény igazgatója a kezdeményezésben résztvevőknek. A karácsonyi menü igazán különleges lesz, hiszen azt olyan neves éttermek készítik, mint például a Papa Joe's Saloon & Steakhouse, a balfi Panoráma Étterem, a Tercia Hubertusz és a Bon-gout Gmbh.

- Három kondér vörösboros szarvaspörköltet készítünk, ami mintegy százhetven adag ételnek felel meg. Mivel az étteremben nincsenek akkora edények, amiben ilyen mennyiségű ételt el lehet készíteni, úgy döntöttünk, itt főzzük meg a fogászati klinika parkolójában.  A szarvast a helyi vadásztársaságtól vásároltam, az alapanyagokat mi dolgoztuk fel, az étterem séfje, Soós Bálint pedig irányította a főzést - mondta dr. Tóka József tulajdonos. 

 

Az ételosztásra a Kossuth Lajos utca 10 szám alatti központban december 24–25–26-án 10 és 12 óra között várják a korábban regisztrált rászorulókat. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában