Országos döntőben

2022.10.05. 19:38

Csornai hunyadisok diadala a győri haditornaversenyen - fotók

Az Országos Haditorna Verseny megyei fordulóját rendezték az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred laktanyájában.

Simon Roberta
  • Tíz középiskolás csapat mérte össze tudását 10 versenyszámban a honvédség és a megyei toborzóiroda szervezte bajnokságon. Megyénkben több csapatot is neveztek a testnevelő tanárok: érkeztek tanulók Sopronból, Mosonmagyaróvárról, Mezőörsről, Győrből és Csornáról is.
  • Az elmúlt években a legszorosabb küzdelem szinte mindig a csornai hunyadisok és a győri bercsényisek között alakul ki. Ezúttal a Hunyadi János Technikum A csapata került ki győztesen, így ők képviselhetik megyénket a döntőben.

Különböző versenyszámokban kellett teljesíteniük a versenyzőknek: fegyveres váltófutás; kézigránát célbadobás, céllövészet lézeres fegyverrel, akadályfutás, teherautóabroncs-cipelés, medicinlabda-dobás, elsősegélynyújtás, tereptan, honvédelmi totó és gyakorlólőszer-tárazás. Ezúttal kikötés volt, a négyfős csapatokban legalább egy lány vegyen részt.

Orosz Lászlótól, a toborzóiroda vezetőjétől megtudtuk: minden évben vannak rutinos versenyzők és olyanok is, akik először próbálják ki magukat a tornán. – A gyerekek nagy része atletizál vagy a lövészetben jártas, illetve a testnevelőkkel hónapok óta a versenyre készül. A rendezvény fő célja, hogy kedvet kapjanak a diákok a katonai szolgálatra és továbbtanuláskor ezt a pályát válasszák. Idén is többen ilyen céllal jöttek, sőt, több tanulónak a családtagjai között is akadnak katonák, így még nagyobb lelkesedéssel vesznek részt a megmérettetésen – hangsúlyozta Orosz László.

A nemzetközi döntőbe egy csapat juthatott tovább, a verseny fővédnöke, Széles Sándor főispán adta át a kitüntetéseket a diákoknak. A szervezők bizakodóak a döntőbe jutott hunyadisokkal kapcsolatban, hiszen eddig minden évben a top 10-ben végeztek a megyei középiskolások.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában