Ütközésre mennek

2022.08.25. 14:47

Újra megrendezik a roncsderbit Csapodon

Ismételten megrendezik a látványos, ütközéses roncsderbit Csapodon, ahol közel száz épített roncsderbiautót tekinthetnek meg az érdeklődők.

kisalfold.hu

A korábban megrendezett ütközéses roncsderbi nagy sikernek örvendett, több száz osztrák és helyi nézőt vonzottak a látványos futamok. Fotó: M. D.

Nyárzáró ütközéses roncsderbi lesz augusztus 28-án, vasárnap 10 órától Csapodon, a Csapod Racing Center szervezésében. A roncsderbi iránt érdeklődőknek a nap folyamán hatalmas adrenalinlöketben lehet részük, ahogy a fergeteges ütközéseket és borulásokat látják. A rendezvényen közel száz épített roncsderbiautó vonul majd fel, továbbá idén is megrendezik az osztrák bajnokságot a hazai pályán. A rendezvényen egész nap büfé és édességárusok várják a vendégeket.

A korábban megrendezett ütközéses roncsderbi nagy sikernek örvendett, a fojtó kipufogógáz, a bőgő motorok és a csikorgó fémek hangja több száz osztrák és helyi nézőt vonzott a soproni térségbe. Az induló versenyzők pedig idén is a több mint egy kilométer hosszú pályán mérettetik meg magukat, ahol a speciálisan kialakított, bukócsövekkel, valamint szélvédő helyett rácsokkal és más páncélzattal felszerelt tragacsokkal startolnak a rajtvonaltól, hogy akár ütközések árán, de elsőként érjenek a célba!

A nézők csak biztos távolból figyelhetik majd a futamokat, hiszen a roncsderbiken nemcsak a felvert sár, de a leszakadó és elrepülő alkatrészek sem ritkák. A helyszínen készenlétben állnak a mentők és az önkéntes tűzoltók is.

Fotók: Máthé Daniella
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában