Jóakarat Hídja – Hat gyerekkel került nehéz helyzetbe egy győri család

A Kisalföld Jóakarat Hídja Alapítvány igyekszik segíteni a bajbajutottakon. Bachné Kacz Mónika levélben fordult szerkesztőségünkhöz, támogatásunkat kérve., mivel az albérletben élő nyolctagú családban két gyermek hirtelen megbetegedett. Ez teljesen felforgatta a mindennapjaikat.

kisalfold.hu

A Bach házaspár és hat gyerekük - Ramóna, János, István, Szebasztián, Hanna és Bence - nagy hasznát veszik a segítő forintoknak. A szülők élelmiszert vásárolnak a támogatásból.

Forrás: Csapó Balázs / Kisalföld

A Rábca Menti Község Önkormányzatainak Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálata is megerősítette, hogy az elmúlt időszakban a Bach családra nagyon nehéz idők jártak. Korábban három éven keresztül egy győri albérletben lakott a nyolctagú család, majd két gyermekük is hirtelen megbetegedett. Ez teljesen felforgatta a mindennapjaikat. 
– A legkisebb gyermekünk öt hónapos. Amikor kórházba került, én is mentem vele, így a férjem kénytelen volt feladni a munkahelyét és otthon maradni – mondta Bachné Mónika. – Mivel nem volt keresete, hamarosan fölmondták az albérletünket. Az utcára kerüléstől a győri önkormányzat mentett meg bennünket, egy Lukács Sándor utcai krízislakást utaltak ki januárban. 
Az édesanya elmondta, hogy nagyon jól érzik magukat a lakásban, és áprilistól a férjének is sikerült elhelyezkednie a Győr-Szolnál. 
A család nagyon reméli, hogy a férfi munkahelye hosszú távra szól, és anyagilag helyrerázódhatnak. Az anyagi gondok természetesen nem szűntek meg, Mónika ezért fordult a Jóakarat hídjához. 
– A férjem ugyan már dolgozik, de fizetést csak május elején fog kapni – magyarázta az édesanya. – A körülbelül kétszázezer forintos keresethez hozzájön a gyes és a családi pótlék, amelyből, ha szűkösen is, de valahogy kijövünk. A lakbér plusz a rezsi nagyjából hatvanezer forint egy hónapban. 
Az édesanya megjegyezte, hogy a krízislakásban július 15-ig maradhatnak, de fél év haladékot még mindenképpen igényelni fognak. 
A Jóakarat hídja kétszázezer forinttal sietett a nehéz sorsú család segítségére. Az édesanya nagyon hálás a támogatásért, elmondása szerint elsősorban élelmiszerre fogják fordítani az összeget. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában