Szabadidő

2022.03.12. 08:59

Győrtől Sopronig - Tuti megyei programokat mutatunk a hosszú hétvégére

Olvasóink kínálatunkban többek közt gyerekprogramokat és koncerteket is találnak.

kisalfold.hu

Kedden érkeznek a veteránautók Győrbe.

Győr

 

ELŐADÁS

 

Ne most, drágám! (fotó györ_nemmost)

03. 13., vasárnap, 19 óra

Vaskakas Bábszínház

 

Szerelmi háromszögek, nercbundák, hiányos öltözetű hölgyek, ablakon kirepülő ruhadarabok, totális téboly. Mindez London legelegánsabb szőrmeszalonjában, kizárólag a felhőtlen szórakoztatás érdekében!

 

A méregdrága szalon egyik tulajdonosa, a felfuvalkodott Gilbert élete hódítására készül felesége távollétében. A nagy terv gépezetébe azonban a kezdetektől fogva homokszemek kerülnek: makrancos szeretők, századukra csökkenő árú bundák, visszatérő feleség, de még egy részeges fregattkapitány is a reménybeli házasságtörés útjába kerül.

 

Vígjáték két felvonásban. Szereplők: Mihályfi Balázs, Csonka András, Steinkohl Erika, Miklós Kriszta/Fésűs Nelly, Pál Tamás, Holczinger Szandra/Laurinyecz Réka, Szilágyi Annamária/Csányi Erika, Venyige Sándor, Zorgel Enikő, Gerner Csaba/Janik László, Csáki Edina.

 

Jegyek: I. kategória: 3900 Ft, II. kategória: 4500 Ft, III. kategória: 5400 Ft

 

CSALÁDI

 

Veteránjármű-kiállítás

 

03. 15., kedd, 6 óra

Audi-aréna, külső parkoló

 

A Győri Automobil és Motor Club Veterán Jármű Egyesület szeretettel vár mindenkit az idei 31. Veteránjármű-kiállításon és Alkatrészbörzén. Ha a veterán járművek szerelmese vagy, még mindig hiányzik pár alkatrész a garázsban porosodó öreg járgányodhoz, vagy csak egy jót beszélgetnél régi autókról, motorokról – csatlakozz hozzánk kedd délelőtt! Vendégünk vagy egy jó zsíros kenyérre. A kiállított járművek megtekintése és az árusítás is ingyenes!

 

Pokolgép

 

03. 12., szombat, 20 óra

Bridge Hallgatói és Oktatói Klub

 

Kapunyitás: 20.00
20.45 Radar
21.45 Pokolgép
Belépő: 4000 Ft

 

Nőnap Kökény Attilával

 

03. 12., szombat, 18 óra
Bon Appetit
Élő zene: EFKO és Bandi

 

18.00 Kapunyitás
Welcome drink: Cranberry Kick
19.00 Vacsora
21.00 Kökény Attila műsora

 

KIÁLLÍTÁS

 

Textilvarázs
Arany János Művelődési Ház (VOKE)

Németh Gizella textilvarró Textilvarázs című kiállításának megnyitója. A kiállítást megnyitja Csáky Anna, a Győri Antológia Irodalmi és Művészeti Alkotó Közösség (GYAK) vezetője, közreműködnek a közösség tagjai: Gősi Vali, Gősi Ferenc és Szigeti Endre. A kiállítás megtekinthető március 31-ig, naponta 10–17 óráig.


SÉTA

Győri História – Győr a „Magyar Marseille”
03. 12., szombat, 10 óra
Eötvös park, Petőfi-szobor

Az 1848–1849-es forradalom és szabadságharc eseményei és hősei beírták e tavasz emlékét városunk történelemkönyvébe. Győr históriájának XIX. századi eseményei között kiemelkedő a forradalmi események szerepe. Idézzük fel a belvárosi sétán a márciusi események győri Petőfijének történetét, sétáljunk az egykori események helyszínein és emlékhelyein is. A program részvételi díja: 4000 Ft/fő, diák, nyugdíjas, pedagógus: 3000 Ft/fő.


Keresd a Nőt Győrben!

03. 14., hétfő, 14 óra
Batthyány tér

Ismerje meg Győrt a nőalakokon keresztül! Különböző korok, ismert, érdekes élettörténetű hölgyek, számos színes történet Győrhöz és látnivalóihoz kapcsolódva.
Részvételi díj: 4000 Ft, nyugdíjas, diák, pedagógus: 3000 Ft

Regisztráció: https://www.gyeregyorbe.hu/varosnezo-setaink


GYEREK

Diafilmvetítés 3–9 éveseknek
03. 15., kedd, 16.30 óra
Győri Pagony

A Győri Pagony nem csekély diafilmkészletének régi és új remekei kerülnek elő a fiók mélyéből és láthatóak a hófehér falra vetítve Gerbert Judit előadásában. A program ingyenes, de előzetes jelentkezés szükséges.

 

Mosonmagyaróvár

 

KIÁLLÍTÁS
A nő útja
Flesch-központ
Pesti Krisztina kiállítása

„Mostantól fogva legyen minden harmónia. Legyen minden szépség.” A mottóval, mely Pesti Krisztina hitvallása is egyben, ajánljuk azt a kiállítást, mely március 9-én 18 órakor nyílik a Galéria ’94 kiállítóteremben. A kiállító alkotó annak ellenére, hogy gyerekkora óta szoros kapcsolata van a képzőművészettel és fiatalkora óta rajzol, tervez, fest, pályaválasztása mégis a pénzügyi világra esett.

 

Az ott eltöltött húsz év és három gyermek születése után hatalmas lelkesedéssel vetette bele magát a grafikusszakma kitanulásába, majd hozta létre saját vállalkozását, a Christin’s Designt. Meggyőződéssel hiszi, hogy a harmónia, amit magunk körül teremtünk, harmóniát hoz a lelkünkbe. Szépet teremteni, gyönyörködtetni, mosolyra fakasztani, bevonni, érzelmileg elköteleződni! Ez az üzenete a tárlatnak, amit Göncz-Varga Judit nyit meg Sebő Lili énekes közreműködésével. Akik ellátogatnak a kiállításra, biztosra vehetik, hogy lélekmorzsával gazdagodva térhetnek haza! A kiállítás március 31-ig látogatható.

 

Mazsola és Tádé

 

03. 12., szombat, 16 óra
Fehér Ló Közösségi Ház
Zenés bábjáték az Ametiszt Bábszínház előadásában.
Jegyek elővételben válthatóak 2500 forintért. Online jegyvásárlás: www.jegy.hu

 

EGYÉB

 

Rajzklub kezdőknek, haladóknak
03. 12., szombat, 10 óra
Fehér Ló Közösségi Ház
Téma: tavaszi fát és tavaszi csendéletet rajzolunk. A foglalkozást vezeti: Kapitány-Pálffy Enikő (Karneol Stúdió). Információ, jelentkezés: 70/335-8871, www.karneolstudio.hu

 

Sport
Hatha jóga
03. 14., hétfő, 19 óra
Fehér Ló Közösségi Ház

 

A jóga gyakorlása során megerősödnek az izmok, a csontrendszer, rugalmassá válik az izomzat, az ízületek és a gerinc, javul a vérkeringés, erősödik az immunrendszer, oldódnak a stressztünetek, megnyugszik az elme és az idegrendszer. A részvételhez kényelmes ruházat, szivacs vagy jógamatrac szükséges. Az órákat Bordákné Kovács Anita jógaoktató vezeti. Jelentkezés: 20/548-9043 ([email protected]).

 

Jánossomorja

 

Sári bíró
03. 12., szombat, 18 óra
Balassi Bálint Művelődési Ház
Móricz Zsigmond első színművét, a Sári bírót nézhetik meg az érdeklődők a Theatrum ad Flexum előadásában a művelődési házban (9241 Jánossomorja, Óvári u. 1.).
Jegyek a művelődési ház jegypénztárában 1500 Ft/db áron válthatók.

 

Sopron

 

KONCERT
Jazz & Bor
03. 12., szombat, 19 óra
Liszt-központ
Jazz & Bor koncert borbemutatóval
Fellépnek: Albert Elemér – cimbalom, Kónyai Flórián – hegedű, Migovics Zoltán – harmonika.
Aki a bort kínálja: Magyar Dezső borász, Lővér Pince (Sop-Vin).
Egy vagány, magyaros jazzműsor március idusa előtt. Csupa energia, csupa bajusz, csupa vörösbor. A belépőjegy tartalmazza az első pohár bort, ára: 2500 Ft.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában