9 helyi projekt kap támogatást a Tescótól

2022.02.24. 13:09

Százezreket érnek a zsetonok - Győr-Moson-Sopron megyében a Cukorbeteg Gyerekeket Támogató Egyesület gyűjtötte a legtöbbet

A Tesco „Ön választ, mi segítünk” pályázatának tizedik fordulójában többek között autistabarát akadálymentesítést, lovasterápiás fejlesztő foglalkozásokat, kutyás szemléletformáló programot, valamint a nyugdíjasok tudásának átadását célzó eseményeket is támogat a megyében.

A helyi vásárlók a legtöbb voksot a Cukorbeteg Gyerekeket Támogató Egyesület pályázatára adták le, amely a járvány okozta pszichés ártalmak feldolgozásában segít a kamaszoknak. Az áruházlánc a szavazatok számának függvényében 400, 200, illetve 100 ezer forinttal járul hozzá a pályázatok megvalósításához. 

Az „Ön választ, mi segítünk” tizedik fordulójában országosan több mint 2,1 millió zsetonnal szavaztak a Tesco vásárlói, a vállalat pedig összesen 42 millió forinttal járul hozzá 176 nyertes projekt megvalósításához. 

 

Győr-Moson-Sopron megyében 9 pályázatra voksolhattak a vásárlók január 17. és február 13. között, a legtöbb zsetont pedig a győri Lajta utcai Tesco Expressz vásárlói dobták be. A helyi szervezetek a pályázat aktuális fordulójában idén is változatos, kreatív pályázatokkal küzdöttek a vásárlók voksaiért, így a Tesco támogatásának köszönhetően például hospice ház lakóinak koronavírus elleni védekezése, autista gyermekeket nevelő családokkal való szolidaritásra buzdító program, sajátos nevelési igényű gyermekeket fejlesztő lovasfoglalkozás, a természet szeretetére nevelő kutyás kirándulások, a járvány okozta krízissel küzdő fiatalokat támogató kurzus vagy az idősek gyakorlati tudásának átadását elősegítő esték szervezése is megvalósulhat a régióban.

Győr-Moson-Sopron megye nyertes pályázói és programjuk

1 helyezettek: 

Cukorbeteg Gyerekeket Támogató Egyesület: Program kamaszoknak a COVID-19 okozta pszichés ártalmak feldolgozásának támogatására, Győr

Hospice-Segítő Kéz Alapítvány: Vigyázzunk egymásra! - a koronavírus elleni védekezés támogatása a Hospice házban, Mosonmagyaróvár

WindDogs Sport és Terápiás Kutyás Egyesület: Zöld kalandok - kutyás szemléletformálás gyerekeknek, Sopron

2. helyezettek: 

Egy a világunk Alapítvány: Családi napok súlyosan-halmozottan sérült gyermekeknek, Győrújbarát

Lehetőség Családoknak 2005 Alapítvány: Összefogás a családokért az egészséges életmód jegyében, Mosonmagyaróvár

Oázis Kultúrális és Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft.: Esték a nagyival, Petőháza

3. helyezettek:

Papák, Mamák, Csemeték Egyesülete: Kék Lámpás séta az autizmussal élők akadálymentesítéséért, Győr

Daniló Sportegyesület: Lovasterápiás fejlesztő foglalkozások sajátos nevelési igényű gyermekeknek, Mosonmagyaróvár

Shotokan Tigrisek Sportegyesület: Mozgással a természetért - ingyenes túrák ajándéknövénnyel, Sopron

A tizedik fordulóban 59 körzetből érkeztek az oktatást, képesség-fejlesztést támogató, egészséges életmódra ösztönző, környezetvédő és -szépítő, valamint COVID egészségügyi kezdeményezések kategóriában pályázatok, melyek közül az Effekteam Egyesület független szakértői választották ki azokat, amelyek továbbjutottak a szavazási szakaszba. 

Körzetenként a legtöbb szavazatot összegyűjtőket 400 ezer, a második legtöbb zsetonnal rendelkezőket 200 ezer, a harmadik helyezetteket 100 ezer forintos támogatással díjazza a Tesco, míg a különdíjasokat pályázatonként további 400 ezer forinttal jutalmazza. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában