Közösségi élmény

2021.12.09. 08:45

Több száz győri diák vett részt az adventi díszkészítő pályázaton - A Manóházba a zsűri is szívesen beköltözött volna - videó

Véget ért a „Meghitt iskolai karácsony”, a Somogyi Elektronic Kft. és a Vaskakas Bábszínház közös pályázata. A legszebb adventi díszeket készítő győri osztályok megtöltötték a gyerekek győri birodalmának auláját, majd átvették megérdemelt jutalmaikat. A szervezők három kategóriában (közönségszavazás, zsűri, különdíj) hirdettek nyerteseket.

Szeghalmi Balázs

Forrás: Nagy Gábor

Fotó: NAGYGABOR

„A harmincnégy pályaműnek külön sarkot nyitottunk, ami hetek óta vonzza az ide érkező kicsik, nagyok és örökifjak tekintetét” – emelte ki ünnepi szavaiban Kocsis Rozi, a győri bábszínház vezetője. Somogyi Zsolt hangsúlyozta: az elmúlt hetekben közösségi élménnyel gyarapodtak a gyerkőcök, a kisiskolások megmutatták, hogy tudnak csapatban gondolkodni, együtt alkotni. „Ezt a jó tulajdonságotokat őrizzétek mindig! Ne feledjétek, hogy milyen jó érzés barátokkal, iskolás társakkal közös célért tenni, küzdeni” – tette hozzá a győri cégvezető.

 

Hagyományteremtő szándék

Tizenöt győri iskolából harmincnégy osztály nevezett a hagyományteremtő szándékkal életre hívott adventi díszkészítő pályázatra. A gyerekek fantáziája nem ismert határokat, ötletesebbnél ötletesebb díszekkel lepték meg szüleiket és tanáraikat. A közösségi médiában zajlott közönségszavazás során két osztály gyűjtötte a legtöbb voksot, a Móra-iskola 5. c. és a Tulipános-iskola 3. a. osztálya. A két osztályfőnök, Molnár Krisztina és Simigla Tímea vette át a nyereményeket. A szakmai zsűrinél, a Kölcsey-iskola 4. b. osztályának műve, a Manóház lett a befutó. A kartonlapokból felállított – vagyis zöldszemléletű –, csodásan díszített téli házikó belső világítást is kapott. Nem véletlen tehát, hogy a zsűri tagjai képzeletben szívesen költöztek a hangulatos alkotásba. A Manóházért járó jutalmakat Erlitz Ibolya osztályfőnök vette át.

Olivér kézügyessége

A szervezők a különdíjat Radó-iskola ötödik csoportjának adták. „Az egyik diákunk, Horváth Olivér vezetésével aranyos, gyurmából formázott, fenyőre akasztható díszek készültek. Olivérnek kiváló a kézügyessége, e téren most újabb pozitív visszajelzést kapott” – hallottuk a kisfiú osztályfőnökétől, Polgár Viktória gyógypedagógustól. A legszebbnek ítélt karácsonyi díszek alkotói nem csupán iskolájuknak, osztálytársaiknak is örömöt szereztek. A négy évszak boszorkánya című előadást ugyanis közösen tekintették meg a Vaskakas Bábszínházban.

Az adventi díszkészítő győri vetélkedő különdíját, a Radó-iskola kisdiákjai kapták gyurmából formázott fenyőfa dekorációikért. Felvételünkön Polgár Veronika gyógypedagógus Horváth Olivérrel, a radós osztály csapatkapitányával. Fotók: Nagy Gábor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában