Benépesült a korcsolyapálya

2021.12.29. 13:16

Ötszázan is megfordulnak egy nap alatt a soproni műjégen

A téli szünet alatt közkedvelt kikapcsolódás a korcsolyázás a fiatalok körében, s a kisgyermekes családokéban egyaránt. Az ünnepi nyitvatartás alatt három turnusban várják a sportolni vágyókat, a lehetőséget sokan kihasználják.

Papp Fanni

Fotó: Máthé Daniella

A téli sport a fiatalok körében közös kikapcsolódást jelent. – Szórakozásból szoktam korcsolyázni, ilyenkor élvezem, hogy csak megyek és kizárom a külvilágot. Ráadásul jó zenék is szólnak a pályán. Nagyjából kéthetente látogatok el ide a barátnőmmel. Ez egy közös program számunkra, de nincs kőbe vésve, hogy milyen gyakran jöjjünk, csak amikor jólesik. A jégen magabiztosnak érzem magam, és szerintem jól tudok korcsolyázni – mondta lelkesen Bendekovics Dorka, aki ottjártunkkor épp megpihent a csúszkálás után.

– Nemrég tanított meg Dorka korcsolyázni, így már közös a hobbink. Nekem még van mit tanulnom a pályán, de sokat gyakorolok Dorka segítségével. A későbbiekben szeretnék majd egyszerűbb trükköket is megtanulni, de ahhoz még többször jönnünk kell gyakorolni. Szerencsére az osztálytársaimmal is voltunk már itt, és valószínűleg még jövünk is. A korcsolyázásban azt szeretem a legjobban, hogy itt kikapcsolódhatom. Körök közben időnként beszélgetünk is – tette hozzá Óvádi Flóra.

Somlyai Zoltán két kisgyermekével érkezett a soproni műjégpályára, ahol kisfia, Dániel már rutinosan rótta a köröket, míg kislányával, Veronikával a pálya szélén gyakorolta a korcsolyázást. – Idén másodszor vagyunk itt. A gyerekek élvezik, habár Veronika még egy kicsit bátortalan, de Dániel is próbálja tanítani őt is – avatta be lapunkat az édesapa. A kérdésre, hogy jönnek-e máskor is korcsolyázni, a két kisgyermek együtt zengte, hogy biztosan szeretnének még jönni csúszkálni. Veronika szeretne jól megtanulni korizni, hogy később már ő is a bátyjával szelje a jeget.

A soproni műjégpálya a két ünnep között ünnepi nyitvatartással várja a korcsolyázni vágyókat: december 30-ig dél- előtt 10 órától este 7-ig három turnusban érkezhetnek. De- cember 31-én is nyitva lesz a koripálya 10–13 óráig. A turnusokra egységes díjszabással mehetnek: míg a diákbelépőjegy 800 forintba kerül, addig a felnőtt ezer forintba, és van családi jegy is, ami 2500 forint.

– A szezon alatt a téli szünet a legsűrűbb időszak, ötszázan is megfordulnak egy nap itt, hiszen a diákok ilyenkor job- ban ráérnek. Ők általában délután jönnek, ezért is tanácsoljuk azt a kisgyerekes családoknak, hogy inkább a délelőtti turnusra érkezzenek – számolt be Kóczán János, a műjégpálya ügyintézője. Hozzátette, januárban megkezdődnek a sportfoglalkozások, így a városi korcsolyázók csak szerdán este 7 és 9 óra, illetve pénteken délután 5 és 8 óra között tudnak pályára lépni. A hétvégén pedig akkor is három turnusban várják a hobbikorisokat.

A tervek szerint a soproni műjégpálya március közepéig nyitva tart, de ez az időjárástól is függ majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában