Babkocsis felvonulással indul

2021.08.27. 09:28

Ismét lesz Születés Hete Fesztivál Győrben

A tavalyi sikert követően idén is megrendezik a Győri Születés Hete Fesztivált szeptember 5–11. között. Az egyhetes rendezvényen eddig 81 programot regisztráltak, amelyek száma folyamatosan nő.

kisalfold.hu

A megkezdett hagyományhoz híven a II. Győri Születés Hete Fesztivál egy babakocsis felvonulással indul a Győr belvárosában, amin részt vehetnek sima és feldíszített babakocsival, futóbiciklivel, kismotorral, illetve a babahordozás népszerűsítésének jegyében hordozós családok is bátran csatlakozhatnak. A három legszebben feldíszített és a három legötletesebben beöltöztetett hordozós családot díjazzák is.

Idén még több gyermekkoncerttel gazdagítják a fesztivált. A nyitónapon Bábos Mesekuckó, a hét közepén Kalap Jakab, a hét végén pedig, mint tavaly is, az Aranykapu Zenekar kedveskedik a gyerekeknek. Emellett szeretnének minél több olyan győri és Győr környéki programot, foglalkozást, fejlesztést és szolgáltatást összefoglalni, amire csak szükségük lehet a családoknak. Az eddig regisztrált 81 esemény közt lesz előadás a babacipő-választásról, a különböző babatornákról, de a szűrővizsgálatok és a ringató foglalkozás is a program részei.

A Győr Gyárvárosi Baba-Mama Egyesület és a Győribaba szervezésében a múlt évben 22 helyszínen, 113 programon közel 1000 család vett részt az I. Győri Születés Hete Fesztiválon. A korábbiakhoz hasonlóan az esemény fővédnöke idén is dr. Dézsi Csaba András polgármester, védnöke dr. Nagy Sándor, a Petz Aladár Egyetemi Kórház Szülészeti és Nőgyógyászati Osztályának osztályvezető főorvosa.

A szervezőknek sajnos idén sem sikerült elég anyagi támogatót találni, így jótékonysági árveréseket indítottak a hiányzó anyagi háttér pótlására. A licitek nagy részét a Mompreneurs – Győri Vállalkozó Nők csoportja biztosítja, ahol a vállalkozó anyukák szolgáltatásokkal, termékekkel és ötletekkel támogatják egymást. A felajánlásokat az Együtt a II. Győri Születés Hete Fesztiválért! Facebook-esemény oldalán teszik közzé.

A még csatlakozni vágyó előadók, foglalkozásvezetők jelentkezését az [email protected] e-mail-címen, Győribaba vagy a Fecsegő Tipegők Facebook-oldalakon várják.

A csatlakozni vágyó előadók, foglalkozásvezetők jelentkezését még várják.

Idén is babakocsis felvonulással indul majd a II. Győri Születés Hete Fesztivál, amihez babahordozóval is lehet csatlakozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában