Helyi életstílus

2021.08.14. 18:05

Hatalmas érdeklődés kísérte a Jerevánon megtartott Retro-Sopront – Fotók

SOTEX, AFIT, SOFA, Fésűsfonalgyár, Pamutipar… az elmúlt század ikonikus ipartörténeti fogalmai és korabeli fotókon megelevenedett életképek tették izgalmassá a Retro-Sopron legújabb „képmutogatóját”, amelyet telt házas közönség fogadott a soproni Jereván lakótelep Kodály téri szolgáltatóháza, immár hagyományos helyszínén.

kisalfold.hu

Fotó: Tamas Griechisch

Bolodár Zoltán, a Soproni Múzeum munkatársa, fotó-archívumának vezetője szakavatott előadásában az első nagyüzemek megépítésétől kezdve kísérhették végig az érdeklődők a helyi gyáripar fejlődését, átélve azt a korérzést, amely a múlt századi Sopron életét meghatározta.

A szervező, Jereván lakótelep Településrészi Önkormányzat nevében Tóth Éva, önkormányzati képviselő köszönetet mondott a Retro-Sopron közönségének-közösségének, különösképpen a Jerevánon élőknek, hogy érdeklődésükkel életben tartják a közösségi rendezvényeket és külön Bolodár Zoltánnak ügyszeretetéért, elkötelezettségéért, amellyel a Retro-Sopront létrehozta.

- Köszönettel és tisztelettel tartozunk mindazoknak, akikről a mai vetítés szól, akiknek munkája, élete beépült mai jelenünkbe – mondta Tóth Éva, önkormányzati képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában