Helyi életstílus

2021.07.30. 07:04

Licitekkel gyűjtenek a második győri születés hete fesztiválra

Győri vállalkozónők szolgáltatásai, termékei kerülnek kalapács alá. Ezzel támogatják, hogy idén még hangulatosabb és színvonalasabb legyen a fesztivál.

Sperling Krisztina

A tavalyi nagy siker után, a II. Győri Születés Hete Fesztiválra készül a Győr Gyárvárosi Baba-Mama Egyesület. A párkapcsolat, fogantatás, várandósság, szülés, gyermekágyas időszak, kisgyermek gondozása témaköröket körbejáró programsorozattal szeptember 5-11 között várják mindazokat, akik még csak tervezik a gyerekvállalást, vagy már kismamák, anyukák.

A fesztivál szervezését már év elején megkezdték, már akkor támogatókat kerestek, akiknek a segítségével biztosítani tudják az anyagi hátterét. Voltak is akik melléjük álltak, de ahhoz, hogy idén egy még színvonalasabb, sokszínűbb fesztivál születhessen, egyelőre nem rendelkeznek kellő forrással tudtuk meg Hidvégi-Vas Évától, az egyesület elnökétől, a fesztivál szervezőjétől. Hozzátette, többen vannak akik szolgáltatással, ajándékkuponnal támogatják a rendezvényt, de a felmerülő költségek miatt – mint például szóróanyagok gyártása, terembérlet – szükségük van anyagi fedezetre is.

Hidvégi-Vas Éva a közösségi médiában tett közzé felhívást, hogy egyesületük támogatókat keres. Tagja egy olyan közösségnek is, amelyet győri vállalkozónők alkotnak. Rendszeresen segítik egymást, hol tanáccsal, hol bartereken keresztül. Ők azonnal mellé álltak, és sok kicsi sokra megy alapon ajánlották fel termékeiket, szolgáltatásaikat licitre az ügy érdekében.

“Ennek a csoportnak olyan nők a tagjai, akik jellemzően maguk is anyukák. Sokan pont a babavárás, vagy a pici megszületése után kezdtek saját vállalkozásba. Elmondásuk szerint, nem is volt kérdés számukra, hogy a lehetőségeikhez mérten támogassák a fesztivált” – mondta el a szervező.

A Fecsegő Tipegők azaz a Győr Gyárvárosi és Likócsi Baba-Mama Klub facebook oldalára folyamatosan kerülnek fel egy albumba a felajánlások, amelyekre licitálni lehet. Ezek között van pelenkatorta, festőkészlet, fotózás, masszázs vagy a babagondozással kapcsolatos tanácsadások, amelyeket a legmagasabb összeget felajánló kaphat meg, jellemzően néhány ezer forintért.

A szervezők elmondása szerint idén is babakocsis felvonulással veszi majd kezdetét az egy hetes programsorozat, az előző évihez képest annyi kiegészítéssel, hogy azokat az anyukákat is várják, akik hordozókban viszik a gyereküket. Lesznek koncertek, bábelőadás, mesekönyvbemutató és természetesen sok-sok foglalkozás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában