Jóakarat Hídja

2021.04.26. 16:28

Segítségül kapott új frizurát a balesetben megsérült győri tanárnő

Egy baleset következtében elveszített haj pótlásának költségeihez járult hozzá lapunk alapítványa, a Jóakarat hídja. Olvasóink anyagi felajánlásaival parókavásárlásban segítettünk egy tanárnőnek, aki a támogatással a felgyógyulása részeként legalább a megszokott külsejét visszanyerheti. A történtek lelki feldolgozása még úgyis hosszadalmas.

Barki Andrea

20210420 Győr Parókát kap a balesetet szenvedett hölgy. Képen: Takácsné Struhár Éva balesetet szenvedett tanár és Véghné Földes Judit parókás Fotó: Huszár Gábor HG Kisalföld

Forrás: Kisalföld

Fotó: Huszár Gábor

„Tehergépkocsival közlekedett Győrben, a Rába kettős hídon, a Híd utca irányába egy 56 éves győri férfi 2021. január 6-án 7 óra 10 perc körül. Haladása során a Ráth Mátyás tér 8. szám előtt található, kijelölt gyalogos-átkelőhelyen egy szabályosan áthaladó 47 éves győri nőnek nem biztosított elsőbbséget, amelynek következtében elgázolta.” Így szólt a híradás a police.hu rendőrségi portálon. A baleset során az asszony megsérült, a mentők kórházba szállították.

A tudósításokból általában csupán az eseményről kapunk hírt, az áldozatok további sorsáról többnyire nincs tudomásunk. A baleset vétlen áldozatára azonban az eset ismerői hívták fel lapunk figyelmét. Mint írták, a hölgy súlyos sérülést szenvedett, amelyben elveszítette a haját, parókára lesz szüksége, melynek beszerzése kétséges, mert hatalmas anyagi terhet jelent számára. A Kisalföld alapítványa, a Jóakarat hídja a sérült segítségére sietett.

Véghné Földes Judit végtelen empátiával és ötletekkel segített az új frizura kiválasztásában.
Fotó: Huszár Gábor / Kisalföld

Az áldozat, T. S. É. pedagógusként dolgozik a Győri Kossuth Lajos Általános Iskolában, magyar nyelvet és irodalmat tanít. December óta táppénzen van, mert elkapta a Covid-vírust. Január 4-én kezdett el dolgozni és két nap múlva elütötte az autó. Mint mondja, ez az időszak kegyetlen volt az életében.

Műtétek sorozata

– Január 6-án reggel dolgozni indultam. Átmentem a zebrán és állítólag elütött egy teherautó. Erre én nem emlékszem, mert valószínűleg az agyam így védekezik a sokk miatt. Már csak az van meg az emlékeimben, hogy az intenzív osztályon fekszem és élesztgetnek. Amikor bevittek a kór- házba, egy életmentő műtétet kellett végrehajtani rajtam. Az autó gyakorlatilag letépte a fejbőrömet és a jobb fülem felső részét is, de ahogy megütöttem a fejemet, a szemmozgató ideg is megsérült. Horrorfilmbe illő, de szó szerint utánam hozták a letépett fejbőrömet. Megkísérelték visszatenni, de nem fogadta be a szervezetem, mert a csonthártya nagy része is megsérült, ezért egy újabb műtéttel a combomból kivett bőrt ültettek a fejemre. Az volt a szerencsém, hogy a koponyacsont felfogta az ütést és így az agyam nem sérült, mert ha nem így történt volna, akkor most nem tudnánk beszélgetni – mesélte el kálváriáját a tanárnő könnyeivel küszködve.

A tanárnő több mint egy hónapig volt kórházban, majd kezelésekre, kötözésekre kellett járnia. Mint mondja, szerető családja állt mellette, férje és lánya segítette mindenben.

„Nem tudom feldolgozni”

– A kórházban is mindenki nagyon kedves volt velem. Különösen hálás vagyok dr. Jakabos Péter főorvos úrnak, mert neki köszönhetem a gyógyulásomat. Most jutottunk el oda, hogy már érheti víz, nem kell bekötni a sebet. Hosszú idő után csak néhány napja került le a kötés rólam és szembesültem azzal, hogy néz ki a fejem. Borzasztóan érzem magam. Egyszerűen nem tudom feldolgozni, hogy mit okozott nekem az az autóvezető. Sajnos az egyik szemem sem jött még rendbe – mondta összetörten az áldozat, majd folytatta: – Soha nem gondoltam, hogy egyszer nekem még parókára lesz szükségem. Hetvennégy éves édesanyámnak a mai napig nagyon szép a haja, én is örököltem ezt. Nagyon szép hajam volt, s most borzasztóan fáj, hogy egyik napról a másikra eltűnt. Egyszerűen nem tudom feldolgozni ezt a traumát.

A tanárnő mindenkinek köszöni az önzetlen segítséget, ami erőt ad neki ahhoz, hogy az új frizurával lassan visszatérhessen az emberek közé.
Fotó: Huszár Gábor / Kisalföld

Mosoly a tükörben

A gyógyulás folyamata hosszadalmas volt, de az üzletek korlátozása miatt nem is lett volna eddig lehetőség arra, hogy az elveszített hajkorona pótlásában segítséget nyújtsunk. A nyitás után az első adandó alkalommal azonban a győri Magdaléna parókaszalon időpontot egyeztetett a sérült hölggyel, hogy mielőbb pótolni tudja minden nő ékességét, a haját.

Bár a történteket és a hajkorona elvesztését nagyon nehéz feldolgozni, a tanárnő megtette a mindennapokba való visszatérés felé vezető út következő lépését. A Magdaléna parókaszalon tulajdonosa, Véghné Földes Judit végtelen kedvességgel és empátiával készítette elő az általa ajánlott különféle parókákat, hogy a tanárnő azokat felpróbálva barátkozzon a gondolattal és lássa őt mosolyogva a tükörbe nézni. Csatlakozva támogatásunkhoz, a szalon tulajdonosa a paróka gondozásához szükséges eszközöket ajánlott fel. T. S. É. mindenkinek köszöni az önzetlen segítséget, ami erőt ad neki ahhoz, hogy az új frizurával lassan visszatérhessen az emberek közé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában