Elcsomagolva, biztonságban

2024.02.11. 13:20

Kiemelték Rakonczay Gábor kenuját, La Palmán várja majd az őszi folytatást

Kiemelték Rakonczay Gábor kenuját, a 42-t La Palma kikötőjében és gondosan eltárolták a következő kilenc hónapra. Innen folytatja majd az Atlanti-óceán átevezését.

Kisalföld.hu

Rakonczay Gábor ősz végén, a szezon elején tér vissza La Palmára, hogy folytassa óceánátevező útját a 42-vel.

Fotó: Rakonczay Expedíciók

A hajóról ez elmúlt napokban minden elektronikai berendezést, felszerelést és élelmiszert kipakoltunk. Aztán kidaruztuk a 42-t, a tőkesúlyt kiszereltük és Tamás öcsémmel gondosan elrendeztük, hogy az ősz végén a lehető legjobb állapotban rajtolhassak vele az átkelésre

 - osztotta meg az újabb fejleményt az óceánátevező útját La Palma szigetén megszakító Rakonczay Gábor, a Soproni Egyetem egykori hallgatója.

Hozzátette, pár kisebb szerelvényt otthon még legyárt, a kaját természetesen frissíteni kell, de minden más tekintetben ő és a hajó is készen áll a novemberi folytatásra La Palmáról. Gábor egyben megköszönte mindenkinek az elmúlt másfél hónapnyi szurkolást és biztatást!

Mint azt korábban megírtuk, az extrémsportoló a portugáliai Lagos kikötőjében karácsony előtt tette vízre a 42 névre keresztelt hajóját. A cél az Atlanti-óceán túlpartján Antigua szigete volt, ahová a 70-90 nap alatt tervezte az érkezést. Ez a cél vált irreálissá azzal, hogy a Kanári-szigetekig tartó út túl hosszúra nyúlt: 33 nap és 10 óra evezés után ért partot. Ezért kilenc hónappal elhalasztotta kalandos, de egyben veszélyes útjának a folytatását.

Az elkövetkezendő hónapokban sem fog unatkozni az extrémsportoló, aki nemcsak óceánátevezésben, hanem ultrafutásban is feszegeti határait. Hamarosan kezdődik a futószezon, indulnak a versenyek, amiken ő is rajthoz áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában