Gyász

2024.02.03. 00:11

Bagdy Emőke elárulta, hogyan élte túl a fia halálát

Az egész országot sokkolta néhány hónapja, hogy meggyilkolták Bagdy Emőke fiát az Egyesült Államokban. A pszichológus először beszét arról, hogyan él együtt ezzel a tragédiával.

Forrás: családi archívum

Hogy lehet ép ésszel kibírni, ha megölik az ember gyermekét!? Mit tesz ilyenkor a neves lélekgyógyász? Az egész országot sokkolta néhány hónapja, hogy meggyilkolták Bagdy Emőke fiát az Egyesült Államokban. Először beszét arról, hogyan dolgozza fel ezt a felfoghatatlan veszteséget.

Bagdy Emőke visszavonult, önmagába fordult, a tragédia feldolgozását a professzor lányával, Császár-Nagy Noémival kezdte el. – Mivel ők az élet tiszteletét tartják a legfontosabbnak, ezért a néhai Császár Zsolt gyászszertartásával kezdődött a munka.

– Azt hiszem, rajtam és Noémin is túltevő segítő ember volt a maga teológiai szolgálatában – emlékezett vissza fiára a klinikai szakpszichológus. Mint mondta, a gyászfeldolgozás nála és lányánál másképpen zajlik.

– Előbb-utóbb szeretetvesztésbe kerülünk, tragédia ér minket, de az élet örök és rejtélyes csatornákon keresztül visszakapjuk azt a szeretetet, amit mi másoknak adtunk. Amit én kaptam ebben a gyászban részvétet, együttérzést, szeretetet, rádöbbentett arra, hogy az ember miközben másoknak ad, akaratlanul, önmagán is segít– magyarázta Bagdy Emőke a TV2 riportjában.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában