Bulvár-celeb

2023.08.28. 05:00

Gáspár Zsoltinak zseniális ötlete támadt, és rohant is megvalósítani

MW

Forrás: Bors

Fotó: Máté Krisztián

Zsolti gazda a szülőfalujában egy igazán meglepő ötletet valósít meg, amellyel családok százainak teszi könnyebbé az életét.

A TV2-n futó Farm VIP gazdája évek óta sokat tesz az elesettekért és különösen szívén viseli a roma közösségek sorsának alakulását. Gáspár Zsolti szervezett már oltási kampányt a Covid-járvány idején, de rendszeresen segíti adományaival az ország kórházainak gyermekosztályait és vitt tartós élelmiszert az ukrán–magyar határra is, a háború kitörése után. Folyton azon jár az agya, hogyan segítsen a rászorulókon. A legújabb ötlete már a kivitelezés szakaszába lépett.

„Régóta gondolkodtam azon, hogy nyitnom kéne egy ingyenes mosodát Nógrádmegyerben, ahová a roma telepen élő nehéz sorsú »testvéreim« járhatnak és kimoshatják a saját és családtagjaik ruháit. 

Sajnos még ma is gyakori, hogy az otthonaikban nincs vezetékes víz, és a közkútról szerzik be a háztartásukhoz szükséges vizet.

Azzal főznek, tisztálkodnak és mosnak is kézzel, ütött-kopott lavórokban. Ezen szeretnék változtatni azzal, hogy megnyitom Magyarország első roma mosodáját” – kezdte a Borsnak Zsolti gazda, aki támogatást is kapott a nem mindennapi projekthez.

A mosoda részben pályázati pénzből nyílik, de egy amerikai üzletember barátom is felajánlotta a segítségét. Így már meg is érkezett néhány mosógép, amiket hamarosan hadrendbe is állítunk a faluban. Természetesen nem csak az itt élők vehetik majd igénybe a gépeket, a mosóport és az öblítőt. Több környékbeli polgármesterrel is felvettem a kapcsolatot, és ők is üdvözölték a kezdeményezést, így a szomszéd településekről is jöhetnek majd a rászorulók. És persze nem leszünk kirekesztőek a magyarokkal sem

– tette hozzá Gáspár Zsolti, aki az ingyenes mosodát később szeretné országos hálózattá bővíteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában