Győr és környéke

2019.05.21. 11:35

Nyakláncokat tépett le, fülbevalókat tépett ki a fülekből egy rabló Győrben

Kilenc bűncselekmény elkövetésével vádolják a férfit.

Kilenc bűncselekmény elkövetésével vádolja a Győri Járási Ügyészség azt a férfit, aki 2017 őszén nyolc sértettről tépett le különféle aranyékszereket Győr utcáin. Az ékszereket értékesítő élettársával szemben bűnpártolás a vád.


A férfi öt esetben vitt el aranynyakláncokat úgy, hogy az utcán álló sértett mögé lépve hátulról letépte az ékszert a sértett nyakáról, majd elfutott. Három esetben viszont a fülbevalókat tépte ki a sértettek füléből.


Az ékszereket a sértett 23 éves élettársa adta el különböző zálogházaknak és ékszerüzleteknek úgy, hogy tudott azok bűnös eredetéről.


A letartóztatás hatálya alatt álló elkövetőt az ügyészség három rendbeli rablás bűntettével és öt rendbeli – a nyakláncok értékéhez igazodó minősítésű – lopás bűncselekmény elkövetésével vádolja. Emellett a vádirat egy rendbeli kábítószer birtoklásának vétségét is tartalmazza, mivel a férfi – elfogását megelőzően – kábítószert fogyasztott.


Különös visszaesőként 18 év szabadságvesztés szabható ki a férfival szemben. Az élettársa terhére rótt bűnpártolás bűntettének büntetési tétele három évig terjedő szabadságvesztés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!