Győr és környéke

2014.12.12. 14:49

Megyei MSZP: Mit kap Győr-Moson-Sopron megye a Fidesztől karácsonyra?

Kránitz László megyei elnök hangsúlyozta, a pesti kerületi polgármesterek sorra tiltakoznak a fizetős utak ellen, de a megyénkben dolgozó kormánypárti képviselők szerint ezzel nem kell foglalkozni.

kisalfold.hu

Kránitz László, az MSZP GYMS megyei elnök-frakcióvezetőjéne közleménye: "A pénteki megyei közgyűlésen ismét bebizonyosodott, hogy a fideszes képviselőket valójában nem érdeklik az emberek problémái. A kormány az M0-ás mellett fizetőssé akarja tenni az M1 Győrt elkerülő szakaszát is, és még azt is megmagyarázzák, hogy ez nekünk jó lesz! A pesti kerületi polgármesterek sorra tiltakoznak a fizetős utak és az újabb sarcok ellen, de a megyénkben dolgozó kormánypárti képviselők szerint ezzel nem kell foglalkozni. Holott már az M85 Enesét elkerülő szakaszáról és a beígért, de még meg sem épült, Csornát Sopronnal összekötő 2x2 sávos gyorsforgalmi útról is sejthető, hogy ezek sem lesznek ingyenesek. Orbán szerint csökken a szegénység, ezzel szemben az igazság az, hogy a Fidesz nyomorba taszított csaknem minden második, 7 éven aluli gyermeket, jövőre pedig 25 százalékkal csökkentik a szociális juttatásokat. A kereskedelemben dolgozó alkalmazottak közül sokan már most félhetnek, hogy vajon megmarad-e jövőre az állásuk, hiszen a kormány döntése értelmében vasárnaponként - néhány kivételtől eltekintve - zárva tartanak az üzletek, ami nekünk, a nyugati határszélen élőknek különösen fájó lesz.

12 éves gyerekeket készülnek drogtesztre küldeni, az iskolarendszert pedig következetesen lerombolják: most éppen a gimnáziumokon van a sor. Az önkormányzatokat kivéreztették, a támogatásként elnyerhető összegek döntő többségét fideszes vezetésű települések nyerik el. Győr-Moson-Sopron megyének a most kiosztott több mint 12 milliárd forintból mindössze 69 millió forint jutott, pedig itt is találunk bőven hátrányos helyzetben lévő kistelepüléseket.

Orbán Viktor ma azt mondta, hogy 2015-ben megindítják az ország eddigi legnagyobb gazdaságfejlesztési tervét, ami anyagi biztonságot és kiegyensúlyozottságot teremt mindenkinek. Kíváncsiak vagyunk, hogy a megyében dolgozó fideszes képviselők mit tesznek majd mindezért. Mi azt látjuk, hogy az emberek elégedetlensége egyre nő. Ezért egyetértünk azokkal, akik a következő napokban csatlakoznak a civilek által szervezett tüntetésekhez, és arra biztatunk mindenkit, hogy fejezzék ki így is a nemtetszését és tiltakozását a kormány intézkedései ellen."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!