Győr és környéke

2019.07.10. 15:12

Megújult a színpad a győri Dunakapu téren

Felújították a Dunakapu téren lévő állandó színpad burkolatát.

kisalfold.hu

Felújították a Dunakapu téren lévő állandó színpad burkolatát. A tér elemként létesített színpad egyes részei a használat és az időjárási viszontagságok miatt elhasználódtak, ezért azok cseréjéről döntött a Győr-Szol Zrt. A munkálatok során a burkolatot ez eredetivel megegyező anyagra cserélték, így tartós, cseppálló, impregnált rétegezett fa színpaddeszkák kerültek az alaptestre. A Győrkőcfesztivál megnyitó ünnepsége előtt néhány nappal befejeződött a színpad felújítása.

 

Fotó: Marcali Gábor

A színpad jó állapotának hosszú távú megőrzéséhez szükséges annak rendeltetésszerű használata. A burkolatát a gördeszkák, görkorcsolyák, kerékpárok, egyéb extrém sporteszközök nagymértékben rongálják, ezért a színpadra ezekkel tilos rámenni! Az üzemeltető kéri a térre látogatókat, hogy az erre vonatkozó írott és íratlan szabályokat mindenki tartsa be.


A sportolásra vágyó gördeszkások, görkorcsolyások, kerékpárosok, rollerezők kiépített pályát találnak a marcalvárosi víztorony mellett. Ez a helyszín egyébként hamarosan megújul, hiszen Győr önkormányzata pályázatot nyújtott be az Országos Görpark Programhoz, mely a sikeres jelentkezőknek forrást biztosít az ilyen jellegű pályák fejlesztéséhez, így hamarosan még korszerűbb körülmények között űzhetik sportjukat a győri kerekezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!