Győr és környéke

2019.02.01. 08:00

Ma járnak le az autópálya-matricák

Mától kell vigyázni: több tízezres bírságot kaphat, aki megfeledkezett autópálya-matricája lejártáról. Éjfél óta nem érvényes az okmány, viszont az Autopalyamatrica.hu oldal írja: a szórakozottság egy órán belül még orvosolható.

Laczó Balázs

Ma járnak le a tavaly érvényes országos és megyei autópálya-matricák, így már 14.875 forintos bírsággal sújthatják a D1/D2 díjkategóriás jármű sofőrjét, s ha nem fizet, a büntetés 59.500 forintig emelkedhet. Győr-Moson-Sopronban az M1-es autópálya mellett az M85-ös fizetős, Csornától Szombathely felé az M86-os, Hegyeshalom–Rajka felé az M15-ös, Győrszentivánnál pedig az M19-es. Komárom-Esztergomban csak az autópálya kerül pénzbe.

Az új matricák érvényessége ezúttal is jövő év január 31-ig szól. Fotó: M. M.

A matricákat benzinkutakon és a Nemzeti Útdíj Szolgáltató (NÚSZ) irodáiban is megvehetjük, de aki internetezik, annak az e-matricát azért is ajánlják, mert maguk írhatják be a rendszámot – írta az oldal. Az autopalyamatrica.hu oldalon vett jogosultságról az oldal közvetlenül hírt továbbít az útdíjas rendszernek, s ha netán mi adtunk meg véletlenül rossz adatot vagy a matrica nem stimmel, az oldal ügyfélszolgálatán korrekciót lehet kérni. A benzinkúton pedig ugyanez bajosabb lenne az oldal szerint.


Mi magunk még nem hallottunk benzinkútnál történt adminisztrációs hibáról, ezért az internetes ügyletet inkább azért ajánljuk, mert előfordulhat, hogy valaki véletlenül hajt fel egy fizetős útra. Ilyenkor 60 perce marad a matrica kiváltására, s aki jóhiszeműen pánikba esik, annak az internet gyorsabb. 


Az új érvényessége ezúttal is jövő év január 31-ig él. A személyautókútdíja 2975 forintról 3500-ra, a kishaszongépjárműveké, a lakóautóké és a mikrobuszoké 5950-ről 7000 forintra, a buszoké 13.385-ről 15.500-ra, az utánfutóké pedig 2975-ről 3500 forintra emelkedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!