Győr és környéke

2015.04.29. 18:54

Jobbik: hamis dokumentumok alapján nyitottak bányát Győr-Sashegyen?

A győri Jobbik szerint a bányászati engedélyt formailag hibás, téves dokumentumok alapján adták ki.

kisalfold.hu


"Lakossági bejelentés során tudomásunkra jutott, hogy Győr-Sashegyen a Tatai út melletti termőföldön bányászati tevékenység folyik. A hozzánk eljuttatott dokumentumok alapján érvényes bányászati engedéllyel folyik a tevékenység.

A 2015.04.29 10:00 órakor lekért Győr Város Megyei Jogú Város Rendezési Terve szerint azonban a terület nem bányászati besorolású. Adódik a kérdés, hogy akkor mégis, hogyan kaphatta meg ez a vállalkozás ezen a területen az engedélyt.


A Sashegypusztára vezető út - fotó: Kisalföld-archívum

A Sashegypusztára vezető út - fotó: Kisalföld-archívum

A bányászati engedélyt kiadó határozat szerint a bányatelekkel lefedni tervezett felszíni ingatlanok Győr Megyei Jogú Város Rendezési Tervében bányászati terület felhasználási övezetbe tartoznak. Itt tehát ellentmondás van. Ennek az oka a lakossági bejelentés során hozzánk eljuttatott, a bánya alakítási eljárás során az illetékes bányakapitánysághoz benyújtott dokumentumok egyike lehet.

Ezen a dokumentumon ugyanis Sashegyet ábrázoló térképrészlet látható a hozzá tartozó szabályozási tervmódosítás száma viszont Gönyű kikötő déli részének alakítására vonatkozik, tehát a módosítási szám és a térkép nem egyezik. Mindezek, alapján azt feltételezzük, hogy az engedély formailag hibás, téves dokumentumok alapján került kiadásra.

A Jobbik szeretné, ha mindenki tisztán láthatna ebben az ügyben. Ezért az ellentmondások tisztázása érdekében feljelentést tesz az ügyészségen. Valamint tovább vizsgáljuk, hogy az ügynek lehetnek-e politikai szálai.

A Jobbik továbbra is elkötelezett a tiszta, korrupciómentes közélet és a magyar föld, a magyar termőföld védelme iránt" - olvasható a Jobbik közleményében.

A kisalfold.hu pár hete írt riportját Sashegypusztáról ide kattintva olvashatják el!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!