Győr és környéke

2014.07.23. 14:08

Hetvenmilliárd érkezett Győrbe

˝A cél a nulla százalékos munkanélküliség˝ - szögezte le Borkai Zsolt győri polgármester.

kisalfold.hu

„Az októberi önkormányzati választás egyik célja, hogy folytatni tudjuk a nyolc éve megkezdett munkát" – jelentette ki [namelink name="Borkai Zsolt"] győri polgármester (Fidesz–KDNP) szerdán sajtótájékoztatón, amelyet a 3,2 milliárd forintos állami támogatásból épülő győr-szigeti uszodánál tartottak. A politikus azt hangoztatta, hogy Magyarország mellett Győr is jobban teljesít, ami szerinte az önkormányzat, a cégek és az egyetem összefogásának is köszönhető.

„Az ipari park fejlesztése azt mutatja, hogy van még potenciál. Nálunk már sokszor nem az a feladat, hogy munkahelyet teremtsünk, hanem hogy megtaláljuk az elegendő számú munkaerőt. A cél a nulla százalékos munkanélküliség" – szögezte le. Hozzátette: Győr többek között a gépgyártásban, a járműiparban és az idegenforgalomban hazánk egyik motorja.

[namelink name="Simon Róbert Balázs"] alpolgármester, országgyűlési képviselő (Fidesz–KDNP) kijelentette: 2010 óta korábban sosem látott összeg, 70 milliárd forint európai uniós és kormányzati támogatás érkezett Győrbe, beleértve minden szereplőt, így az önkormányzatot, az egyéb intézményeket, a cégeket és a civil szervezeteket. Megemlítette, hogy a kormány a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiához szükséges beruházásokat 9,6 milliárd, a multifunkcionális csarnok építését 4,9 milliárd forinttal támogatja. A Baross híd felújítására 1,4 milliárd, a lüktető belváros programra egymilliárd, az újvárosi rehabilitációra 1,3 milliárd, az Audi-iskola bővítésére pedig 1,2 milliárd forint segítség érkezett vagy érkezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!