Győr és környéke

2019.07.11. 22:32

Győri Apor-iskola - Hivatalában fogadta a püspök a Szülői Munkaközösség képviselőit

Veres András elmondta, hogy döntését kellően előkészítette, megfontolta. Az új igazgató bemutatására időben sor kerül majd, az iskolában nem történik további személyi változás.

Amint arról beszámoltunk, a győri Apor Vilmos-iskolaközpontban tanuló gyerekek szülei nem értenek egyet a döntéssel, hogy Kiss Zoltán intézményvezető szerződését nem hosszabbítják meg. Vasárnap több százan demonstráltak az iskola előtt, hétfőn Veres András győri megyéspüspök válaszolt a szülők levelére. A munkaközösség erre reagált kedden, ">levelüket az Apor-iskola Facebook-oldalán tették közzé.


Ilyen előzmények után kapott meghívást a Szülői Munkaközösség képviselete a Püspökségre csütörtök délelőtt. A fejleményekről ismét a Facebook-oldalukon számoltak be, ezt változtatás nélkül közöljük:

Kedves Szülőtársak!


Mindenkinek köszönjük, hogy velünk voltatok lélekben és imádkoztatok értünk.


Ma délelőtt 10 órakor Dr. Veres András Püspök Úr meghívásának eleget tettünk, a hivatalában kollégáival fogadott, és meghallgatott minket.


Tájékoztatott, hogy a helyzet megváltoztatására törvényes lehetőség nincs.


Elmondta, hogy döntését kellően előkészítette, megfontolta. Kifejtette továbbá, hogy a kialakult helyzetben az Egyház és szeretett Iskolánk méltósága sérült.


Az új igazgató bemutatása nem történt meg. Püspök Úr ígéretet tett, hogy erre időben sor fog kerülni.


Püspök Úrtól ígéretet kaptunk arra is, hogy az iskolában nem történik további személyi változás és az iskola értékrendjét tovább viszi. Megígérte, hogy az iskolában folyó magas szintű szakmai oktató, nevelő munka változatlanul folytatódik.


Közös érdekünk az, hogy minden visszatérjen a normális mederbe, ezért kérünk benneteket, hogy hozzászólásaitoknál legyetek tekintettel iskolánk értékrendjére, és ennek szellemében nyilatkozzatok.


A jelen üggyel kapcsolatban az Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont Szülői Munkaközössége minden további tevékenységet befejez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!