Győr és környéke

2014.05.26. 16:13

Ennyiért csobbanunk idén Észak-Dunántúlon

Néhány strand májusra tervezte a nyitást, de a többség megvárja a júniust.

Laczó Balázs


Alig emeltek árat a fizetős strandok, s míg a legtöbb helyen júniusban nyit a külső medence, van, ahol már májusban győzött az optimizmus. Lipóton például május elsejétől bemerészkedhetnek a látogatók a medencékbe, kivéve az 1200 négyzetméteres óriásmedencét. Pannonhalmi Petra fürdővezető elmondta: idén egy nagy csúszdával bővül a park s június 14-től a nagymedence is kinyit.

– Négy éve nem emeltünk az árakon, az olcsóbb előszezon után június 14-től 2600 forint lesz a felnőtt- s 1900 a gyerekjegy négy óra előtt – tájékoztatott a lipóti fürdővezető.

Szerencsés helyzetben vannak azok a fürdők, melyeket időjárástól függetlenül lehet használni. Ilyen például a győri is. Fotó: H. Baranyai Edina

Szerencsés helyzetben vannak azok a fürdők, melyeket időjárástól függetlenül lehet használni. Ilyen például a győri is. Fotó: H. Baranyai Edina
Győrben óvatosak a strandnyitással, „ha a jó idő és a víz engedi", június 7-től várnak a kinti medencék, amiket tavaly hiába nyitottak meg korábban, mert jött az árvíz. Horváth Cs. Attila, a Rába Quelle általános igazgatója szerint folytatódnak a tavalyi felújítások, amelyekkel igyekeztek „beach hangulatúvá" tenni a kinti területet, köztük az élményelemekkel gazdagodott Cziráky-medencét. Most a nagy sportmedencével is terveik vannak, mivel látható, hogy a faltól falig úszó közönség fogyatkozik, s meghagyva a sportúszási lehetőséget, meglepetéssel módosul a funkciója. Épül még baba-mama szoba, a kicsiket több játék, a nagyokat sportolási lehetőség, lábtenisz, streetball várja. Végül az árakról: a felnőttek háromórás jegye 2300, a gyerekeké 2000 forint, az egész napos pedig 2700 és 2200, de jó hír, hogy megint lesz féláras kedvezmény a győrieknek. Az önkormányzati támogatással beépített kedvezményhez csak a lakcímkártyát vigyék magukkal a győriek.

A Komáromi Gyógyfürdő külső strandja már nyitva van, a tavasz első felében derűlátóan álltak a május elsejei kezdéshez, aztán jött a rossz idő. Viszont pár hete tényleg csobbannak a komáromiak, akiknek közkedvelt strandját beruházásokkal teszik családbarátabbá. Itt a teljes fürdő használata nincs egy árban a kintre szóló jeggyel: a strand 1400, a benti részekkel együtt 1700 forintba kerül egy felnőttnek. A diáknak és nyugdíjasnak – csak a strandrész – 1000, a 3 és 6 év közti gyerekeknek 300 forintba kerül, a legkisebbeknek ingyenes – közölte a műszaki vezető Musitz László.

A tatai Fényes Fürdőben a kemping május 1-jén kinyitott, jelentős felújításokat végeztek a szálláshelyeken – tudtuk meg Krámer Mariann vezetőtől. Június 10-től a kinti strand is várja a látogatókat, ekkor azonban még csak két medence áll készen, a gyerekek pancsolóját például június végétől használhatják. Tavalyhoz képest igen kis mértékben drágultak a jegyek: 1350-ről 1400-ra emelkedett a felnőttbelépő ára.

Balatoni strandok
A fizetős balatoni strandokon csaknem mindenhol változatlan belépőárakkal kezdődik az idei szezon, sok helyen fejlesztéseket hajtottak végre, kiemelt figyel- met fordítva az akadálymentesí- tésre. A fizetős strandok zömmel csak a következő hetekben nyit- nak ki, de többségükben addig is lehet fürdőzni ingyenesen.


Sopron - Startra kész a strandszezon


Minden kész, a parkok rendben, a medencéket kifestették, a csúszdákat felszerelték, a szűrőket kitisztították, a vízforgatókat ellenőrizték, sőt, a nagymedencét is feltöltötték pénteken a Lövér körúton – Sopron strandjai készen állnak a nyárra. Május 30-án kinyit a Lövér és a Fertő tavi strand is, a Tómalom pedig már napok óta várja a bátrabb fürdőzőket.
Sopron önkormányzatánál újra napirenden van a Lövér körúti uszoda és strand fejlesztése.

A nyitvatartási rend nem változik, a kedvezményeket továbbra is a megszokott rend szerint nyújtja a strandokat üzemeltető Soproni Vízmű Zrt. (Bővebb információ a nyitva tartásról és a szolgáltatásokról a www.sopviz.hu honlapon is elérhető.) Az árak is alig változnak: a Tómalmon és a Fertőn a korábbi tarifák maradtak, a soproni fürdőben négy százalékkal drágult a belépő. A Fertőn 720 forint a felnőttjegy, a diák 500, a gyerek 300 forintba kerül. A Tómalmon ugyanez 620, 420, illetve 210 forint. A Lövér strandon 1460 forintba kerül a fürdőzés egész napra, diákok és nyugdíjasok 900 forintért, a kicsik 520 forintért válthatnak jegyet.

Nem változnak a szolgáltatások sem, bár egy újdonság azért mégis lesz: a Lövér fürdőn és a Tómalmon üzembe áll egy-egy kompresszor, így az apukák gyorsan feszesre fújhatják a gumimatracokat, úszógumikat.
Információink szerint egyébként Sopron önkormányzatánál újra napirenden van a Lövér körúti uszoda és strand fejlesztése, már tervek készültek arra, hogyan lehetne versenyképesebbé tenni a város fürdőhelyét.

Hegykőn és Petőházán is indul a szezon

Hegykő és Petőháza strandjai is nyitnak. A korábbi árakon és feltételekkel Petőházán jövő pénteken, Hegykőn június 1-jén nyitnak a szabadtéri medencék. Június 14-én nyílt nap lesz a Fertőn. A parton Volkswagen-találkozó, a vízen a sárkányhajó-fesztivál résztvevői mutatkoznak be, ezen a napon ingyen látogatható a strand és a parkolóért sem kell fizetni.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!