Győr és környéke

2019.04.26. 09:04

Elismerés! A győri futó 815 ezer forintot gyűjtött a daganatos gyerekeknek - fotó

Sinkó Sándor jótékonysági akciója 12 héten át tartott. Az amatőr kisalföldi sportoló a rákkal küzdő kicsik lelki sebeinek gyógyításáért kampányolt és futott.

Szeghalmi Balázs

Minden forintot számított


"A Bátor Tábor Alapítvány futócsapatának tagjaként igyekszem minél nagyobb segítséget szerezni a beteg gyerekeknek. Minden forint a kicsik lelki sebeinek gyógyítására megy. Bármilyen jelképes összeg számít. Ha valaki olyan élethelyzetben van, hogy nem tud lemondani egyetlen forintról sem, megértem. Őket arra kérem, hogy megosztásokkal támogassanak a közösségi médiában" – mondta Sinkó Sándor március elején, aki eddig öt maratont teljesített és a nagyatádi ironmanen is célba ért.


Motiváció


Amikor először nyilatkozott portálunknak a "győri vasember", fél millió forintnál járt a gyűjtés. Az elmúlt másfél hónapban ezt az összeget sikerült több mint 300 ezer forinttal "megtoldani". Sinkó Sándor végül 12 év hét alatt 818 500 forintot "futott össze" a súlyosan beteg gyerekeknek. "A kampány véget ért és szerencsére a futó is célba ért" – kezdte a Sasa becenévre hallgató győri amatőr sportoló.


"Az élmény nagyon friss. Olyan összegnél állt meg a képzeletbeli mutató, amelyet legszebb álmaimban sem gondoltam a kampány előtt. Amikor év elején belevágtam, örültem volna 150 ezer forintnak. Ahogy teltek a hetek, úgy emeltük egyre magasabbra a tétet. Az adománygyűjtési időszak megmutatta, hogy csodálatos családtagjaim, önzetlen, támogató barátaim, munkatársaim vannak. Az különleges motivációt jelentett, hogy daganatos kicsikért futhatok. Nehéz szavakba önteni, min mennek keresztül ez a gyerekek, mennyit szenvednek, miközben az életükért harcolnak" – hallottuk Sinkó Sándortól.

Sinkó Sándor és párja, Szabó Valéria a futóknak járó éremmel. Valéria 12 km-et futott a Dunakanyarban.

Sinkó Sándor és párja, Szabó Valéria a futóknak járó éremmel. Valéria 12 km-et futott a Dunakanyarban.

Futás a bátrakért


"A végső próbán, a III. Panorámafutás Dunakanyar Félmaratonon a szívem és a lábaim repítettek a rajttól a célig, a bátrakért futottam. Két óra alatt, 1 óra 55 perc 59 másodperc alatt teljesítettem a 21 kilométert" – búcsúzott a mindig vidám győri futó. Mit tehetünk ehhez hozzá? Soha rosszabb jótékonysági kampányt Győrben! Arról nem szólva, hogy Sasa futóedzéseivel több tucatnyi embert motivált aktív mozgásra.

Sinkó Sándor a kampány végén, a III. Panorámafutás Dunakanyar Félmaraton céljában. Kevesebb, mint két óra alatt teljesítette a 21 km-et.

Sinkó Sándor a kampány végén, a III. Panorámafutás Dunakanyar Félmaraton céljában. Kevesebb, mint két óra alatt teljesítette a 21 km-et.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!