Győr és környéke

2014.07.17. 18:12

Az Auchan idén biztosan nem `száll le´ Győrbe

A francia multi a győri építkezés helyett jelenleg az áruházak melletti benzinkutak bővítésére koncentrál.

Szeghalmi Balázs


Lapozzuk fel a "piros madár" győri múltját!

Ha tömören kell megfogalmazni a jelenlegi helyzetet, akkor a következőt tudjuk írni: nagy a csend az Auchan győri beruházása körül.

Pedig a "piros madaras" áruházlánc győri leszállása ellen 2010-ben több civilszervezet emelte fel a hangját meglehetősen erősen Győr-Ménfőcsanakon.

2011 novemberében a kisalfold.hu kérdéseire az Auchan kommunikációs vezetője megerősítette, hogy 500 munkahelyet kívánnak teremteni a kisalföldi megyeszékhelyen.

Közel három éve, a megyeszékhely novemberi közgyűlésén egyetlen képviselő sem szavazott az Auchan győri érkezése ellen.

Ezen a közgyűlésen Borkai Zsolt megerősítette: a cég közlekedésfejlesztési kötelezettségvállalásának összege két és fél milliárd forint.

A kérdés már "csupán az, hogy mikor kezdődik el az Auchan-beruházás, s ezzel azonos időben mikor szűnik meg a balesetveszélyes csomópont a Metrónál?

Győr helyett jelenleg a benzinkutakra koncentrál az Auchan 

Ami biztos: 2014-ben a vállalat célja, hogy hat töltőállomást nyisson meg, azok mellett az áruházak mellett, ahol még nincs benzinkút.

"2014-ben 5 milliárd forint beruházást fogunk megvalósítani Magyarországon, melynek felét a meglévő áruházaink mellé tervezett hat új töltőállomás létesítésére szánjuk.

Az első idei beruházás a szolnoki töltőállomásunk, melyet a fóti és szegedi áruházaink melletti benzinkutak követnek majd.

Célunk, hogy minden áruházunk mellett, ahol lehetséges, üzemeltessünk töltőállomást is, erre jelentős igény mutatkozik a vásárlók részéről is, mert kedvező árú és kiváló minőségű üzemanyagainkkal hozzájárulunk a vásárlóerő növeléséhez" – mondta Dominique Ducoux, az Auchan Magyarország Kft. vezérigazgatója a szolnoki töltőállomás avatásán.

A kisalfold.hu más forrásból úgy értesült: az Auchan továbbra sem tett le a győri hipermarket megépítéséről, de idén várhatóan egyetlen kapavágás sem történik majd a 83-as főút mellett.


Az Auchan 7000 főt foglalkoztat jelenleg Magyarországon

Az Auchan Magyarország Kft. az elmúlt években sok változást élt meg, 7 új áruház és velük egy töltőállomás csatlakozása volt a legnagyobb kihívás 2012-ben.

2013 a konszolidáció, megerősödés éve volt a vállalatnál, a 19 áruházzal országossá bővült áruházlánc összehangolta és megerősítette kereskedelmi politikáját.

Az áruházlánc az elmúlt 16 évben mintegy 200 milliárd forintot fektetett be Magyarországon és közel 7000 főt foglalkoztat jelenleg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!