Győr és környéke

2014.09.04. 16:05

Átsétáltunk a Baross hídon! - videó, fotók

Az szinte biztosan kijelenthető, hogy november 15-ig befejeződik a Baross híd felújítása, de nem elképzelhetetlen, hogy előbb birtokba vehetik a közlekedők.

Szeghalmi Balázs


Mint arról egy hónapja beszámoltunk: az ütemterveknek megfelelően, hamarosan célegyenesbe érnek a Baross híd tavasz végén kezdődött felújítási munkálatai.

"Az utóbbi hetekben sikerült tartani a munka jó ütemét, sehol nincsen elmaradásunk. Fontos lépés, hogy a híd alatti munkálatok befejeződtek a vasút területén" - kezdte érdeklődésünkre Nacsa Tamás, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei hídmérnöke.


Videó: Cseh Róbert
Még azért akad munka rendesen

"Szeptember 7-ig a következő munkafolyamatok történnek: a híd és a hídra felvezető rámpaszakaszok aszfaltozásának előkészítése, a Belváros felőli oldal hídra felvezető rámpaszakaszán gyalogos és kerékpáros járda kialakításával kapcsolatos munkálatok.

A Nádorváros felőli oldal feljárólépcsőinek betonozási munkálatai, betonfelület-védelmi munkálatok, a centrum felőli oldal két közösített pillérén, a hídfőn, illetve a feljáró rámpaszakasz mindkét oldalán a klinkertégla burkolatok felhelyezésének előkészítése tart. A Posta melletti hídszakasz pályalemezének felületi kiegyenlítése és a szigetelés szintén elkezdődött.

A Belváros felőli rámpaszakaszon zajlanak a vasbeton szegélyek építésének munkálatai, illetve az elhelyezendő korlátok gyártása is" - tudtuk meg Nacsa Tamástól.


Fotók: Cseh Róbert

Szeptember végén jöhet a próbaterhelés

"Ha kicsit messzebb, szeptember végéig tekintünk előre, akkor a következő feladatokat kell elvégeznie a kivitelező, `KS-2013 Konzorciumnak´.

A Belváros felőli oldal feljáró rámpaszakaszán a gyalogos vasbeton járdakonzolok megépítése, az Eszperantó utca védőkapuk acélszerkezetének gyártása, a hídpálya utolsó szakaszainak kiegyenlítése, szigetelése, szigetelésvédelme.

Mind a hídon, mind a feljáró szakaszokon beépítik a kötő és kopó-aszfaltrétegeket, ezt követően pedig a hónap végén megtörténhet a próbaterhelés is" - zárta szavait a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei hídmérnöke.

Szinte 100 százalék: november 15-ig a híd felújítási munkálatai befejeződnek

Az, hogy a híd átadása mikor valósul meg, továbbra is nyitott és a szeptemberi iskolakezdési dugók tükrében aktuális kérdés.

"A Baross Gábor híd felújítása ütemszerűen halad. Nagy biztonsággal kijelenthető, hogy az előzetesen tervezett időpontig, november 15-ig a híd felújítási munkálatai befejeződnek és újra birtokba vehetik a gépjárművekkel közlekedők, a gyalogosok és a kerékpárosok a műtárgyat" - mondta kérdésünkre [namelink name="Simon Róbert Balázs"] alpolgármester, Győr országgyűlési képviselője.

A kisalfold.hu más forrásból úgy értesült: elképzelhető, hogy már október első felében részlegesen használatba vehetővé válik a híd, mely sok tényezőtől, elsősorban a munkák állásától függ.


Galéria kép

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!