Győr és környéke

2014.10.09. 18:31

A gigantikus vaskakast fiatal képzőművész festette a győri tűzoltóság tornyára - új fotók

Szabadvári Attila képzőművész részt vett többek között a Szépművészeti Múzeum, az Ybl Palota, a Mátyás templom és a Parlament belső felújításán is.

Szeghalmi Balázs

Dec. 18. - A tömlőszárító torony fiatalos, kreatív díszítő festését Szabadvári Attila, győri származású fiatal képzőművész tervezte és készítette

"Lassan befejeződnek a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság homlokzat felújítási munkálatai, amely a főépületet, a szertárakat és a tömlőszárító toronyként funkcionáló épületrészeket érinti. Az épület fehér alapszínt és helyenként sávokban szürke díszítést kapott.

A tömlőszárító torony fiatalos, kreatív díszítő festését Szabadvári Attila, győri származású fiatal képzőművész tervezte és készítette, aki ezzel támogatta megyénkben a katasztrófavédelem munkáját" - közölte portálunkkal Sallai Péter tűzoltó ezredes, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője.


A fiatal képzőművész vaskakast festett a győri tűzoltóság tornyára






Galéria kép









Dec. 17. - Gigantikus vaskakas vigyáz mostantól a győri tűzoltókra





A győri vaskakas legendájáról ide kattintva olvashatnak bővebben! 

Okt. 17. - Megújul a `győri tűzoltóság´ közel 120 éves épülete 

A győri tűzoltók közel 120 éves, Munkácsy utcai főhadiszállását év végéig újítják fel.

Szeptember végén kezdődött el a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság győri épületének - amit a köznyelvben csak "tűzoltóságként" emlegetünk - homlokzat felújítása.

A tervek szerint az objektum külseje megújul, s így méltó épülete lesz a kisalföldi megyeszékhelynek. A felújítás az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság támogatásával valósul meg.

Az épület javítása a további állagromlás megelőzése érdekében vált szükségessé

"Az épületek homlokzata és a felületbevonatok nem csupán esztétikai szempontból fontosak, hanem jelentős mértékben hozzájárulnak az épület szerkezetének védelméhez is. Javítása a további állagromlás megelőzése érdekében vált szükségessé.

A munkálatok várhatóan két ütemben október végéig zajlanak, melyek mind a Benczúr utcát, mind a Munkácsy Mihály utcát érintik" - közölte a kisalfold.hu érdeklődésére Ruskáné Takács Anita tűzoltó hadnagy, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője.


Fotók: Cseh Róbert


1896 óta a Munkácsy utca a győri tűzoltók főhadiszállása

"A laktanya - a jelenlegi helyén - a Munkácsy utcában épült fel, átadásra pedig 1896. november 22-én került sor. Az épületet az elmúlt 100 év alatt többször átalakították, felújították, illetve új épületszárnyakkal bővítették.

Győr a XIX. század végére nagyvárossá, ipari, kereskedelmi, igazgatási központtá, vasúti csomóponttá fejlődött, és ez már nagyobb igényeket támasztott a tűzoltósággal szemben is. A követelményeknek csak hivatásos tűzoltóság felelhetett volna meg.

A szükséges lépések 1908. nov. 1-re megtörténtek, és ezen a napon megalakult Győr törvényhatósági jogú város hivatásos tűzoltósága, 1 tiszt, és 12 fő tűzoltó személyi állománnyal" - olvasható a Győri Tűzoltók egykori honlapján.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!