Győr és környéke

2019.04.24. 09:00

Tizenöt hónapja nem találják a bácsai postarablót

Továbbra sincs meg az elkövetője a tavaly januári bácsai postarablásnak, hiába készült fantomrajz, ajánlottak félmilliós jutalmat a nyomravezetőnek, s érkeztek bejelentések a kapitányságra, előbbre nem jutottak a rendőrök. A nyomozást felfüggesztették. Időközben megépült a közeli keleti elkerülő, a rendőrség szerint a városrészben nem lett több bűncselekmény.

Cséfalvay Attila

Ebéd előtt nem sokkal, arcán egy sötét sállal egy középkorú, átlagos magasságú, kék farmeros, fekete kapucnis, baseballsapkás, sportcipős férfi lépett a bácsai postahivatalba, s fegyverrel (vagy annak látszó tárggyal) követelt pénzt tavaly január 19-én. Nagyjából 800 ezer forintot vitt el, majd kerékpárral menekült.


Az eset után az egész városban ellenőrző pontokat állított fel a rendőrség, forró nyomon keresték az elkövetőt, de nem jártak eredménnyel. Fantomrajz készült, s 500 ezer forint nyomravezetői jutalmat is felajánlottak. Tizenöt hónappal a postarablás után még mindig nem tudni, ki vitte el a pénzt. Az ügyben a nyomozást – mivel az elkövető kilétét az eljárásban nem sikerült megállapítani – felfüggesztették.


"A nyomozás során a kiadott sajtóközlemény, valamint az elkövetőről készített rajz médiában történt többszöri bemutatása során több bejelentés is érkezett a rendőrségre a lakosság részéről. Ezek mindegyikét a megyei rendőr- főkapitányság megvizsgálta, azonban sem ezek, sem pedig az eljárás során begyűjtött egyéb adatok és tanúkutatások nem vezettek az elkövető kilétének megállapításához. Amennyiben a bűncselekménnyel kapcsolatban újabb információk merülnek fel, úgy a rendőrség az eljárást tovább folytatja" – közölte a Kisalföld kérdésére a megyei rendőr- főkapitányság. 


A rablás óta átadták a postához közeli győri keleti elkerülőutat. Ez elvileg kedvezhet az utazó bűnözésnek, s a városrészben az elmúlt időszakban jó néhány betöréshez riasztották a rendőröket – néhány hete pedig a Kinizsi utcába. Kérdésünkre a rendőr-főkapitányság közölte: növekvő tendencia nem mutatható ki a bácsai terület fertőzöttségében a győri keleti elkerülő szakasz megépültét követően sem. A városrészben egyébként tavaly óta újabb térfigyelő kamerákat szereltek fel.

Fantomkép - Így nézett ki a bácsai postarablás elkövetője. Ha új információk merülnének fel, folytatják a nyomozást.

​Fantomkép – Így nézett ki a bácsai postarablás elkövetője. Ha új információk merülnének fel, folytatják a nyomozást.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!