Győr és környéke

2018.03.23. 14:41

A Víz Világnapja Győrben: szombaton kinyit a szabadhegyi víztorony

A Prohászka iskolában kezdődtek a győri víz világnap eseménysorozata. Az ÉDVIZIG, és a Pannon-Víz szakemberei valamint a Hild Iskola stábja öt győri iskolában szerveznek bemutatót.

 A három szervezet Győr várossal egyetemben a Szövetség az árvízi emlékműnél tartotta meg hagyományos koszorúzását csütörtökön, ahol Tőke László, a Pannon-Víz Zrt elnök-vezérigazgatója mondott ünnepi beszédet.

A Prohászka iskolában közel háromszáz kisdiák látta a vizes programokat.


Szerdán a Kazinczy, csütörtökön a Móricz, pénteken pedig a Kodály iskolák fogadták a szakembereket. A gyakorlati bemutatók az udvaron voltak.

A gyerekek testközelből ismerkedhettek meg az árvízvédelmi, vízhozammérési és víz szerelési munkákkal, láthatták a vízi közmű terepasztalt, a Harcsás-féle falikút gyűjteményt, valamint az építészet és a víz kapcsolatát is megismerhetik.


Április 10-én az Apor iskola fogadja a szakembereket.

Nyitva lesz a víztorony

Március 24-én szombaton fél tizenegytől délután egy óráig megnyitja kapuit a Szabadhegyi Víztorony. A látogatók közt most is kisorsolnak egy szódagépet, a torony körül pedig vizes programokkal várják az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!