Győr és környéke

2017.12.25. 09:28

Szén-monoxid szivárgott szenteste Győrben - három embert kórházba vittek

A tűzoltók mérései kimutatták a mérgező gáz jelenlétét a levegőben Bácsán.

kisalfold.hu

December 24-én késő este riasztották a város hivatásos tűzoltóit Győrbe a Votinszky utca egyik társasházának földszinti lakásába, mert az ott lakók rosszul érezték magukat és szén-monoxid-szivárgásra gyanakodtak.


A tűzoltók mérései kimutatták a mérgező gáz jelenlétét a levegőben, így a helyszínre kérték a gázszolgáltató szakemberét. A gázszolgáltató mérései is igazolták a megemelkedett szén-monoxid koncentrációt. A berendezések átvizsgálása után kizárták a szolgáltatásból a lakásban lévő gázkazánt annak felülvizsgálatáig. A földszinti lakás három lakóját kivizsgálásra kórházba szállították. A tűzoltók biztonsági okokból a másik lakás lakóit is kikísérték a házból, amíg átszellőztették az épületet, majd miután ott mindent rendben találtak, a lakók hazamehettek.


A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívja a figyelmet, hogy az elhanyagolt fűtőberendezések, kazánok, kályhák, valamint az elmaradt kémény felülvizsgálatok, a rosszul beépített, vagy meg sem épített szellőzők szén-monoxid visszaáramlásához vezethetnek. Mindenképpen gondoskodni kell a megfelelő levegő-utánpótlásról, a szellőztetésről azokban a helyiségekben, ahol nyílt égésterű készülékek működnek.


A szén-monoxid-érzékelő időben figyelmeztethet a veszélyre, így életet menthet. Szellőztessen rendszeresen, ellenőriztesse fűtőberendezését, gázkészülékeit, kéményét! Önmaga és családja biztonsága érdekében használjon szén-monoxid-érzékelőt, válasszon megfelelő típust és tartsa be a gyártó előírásait, hiszen a szén-monoxid-érzékelő időben figyelmeztethet a veszélyre, ezzel életeket menthet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!