Győr és környéke

2017.11.29. 07:34

Úszó utcaszakasz Győrben - nem teljesült a fejlesztői kötelezettség

"Mutatunk két győri utcát, ahol gyakran a víz az úr" című cikkünkben a Kultúrház és a Votinszky utcák esőzéseket követő gondjairól írtunk pár hete. Most folytatjuk a témát.

Szeghalmi Balázs

Az első anyagban a bácsai Votinszky utcát is csapadékvíz-elvezetés nélküliként említettük meg, ehhez fűzött pár megjegyzést Bárány István, a terület önkormányzati képviselője.


Lépésről lépésre


"A Votinszky utca teljes hosszban aszfaltburkolatos, a 21-es és 85-ös házszámok között zárt csapadékvíz-elvezetés működik. A cikkben szereplő 7 és 13 házszámok közötti új, társasházas ingatlanok előtti csapadékvíz mentesítését biztosító közterület kialakítása a társasházak helyét építési területté fejlesztő tulajdonos szerződéses kötelezettsége volt, ami nem teljesült.


Ezzel együtt a lakók panasza jogos, aminek megnyugtató orvoslása a lakókra és a Győri Útkezelő Szervezetre maradt. Tapasztalat, hogy a Kultúrház utcát általában hamarabb mentesíti az esővíztől a szippantós autó, mint a Votinszky utcát.


A már elkészült Boglárka utcai csapadékvíz-elvezető rendszernek köszönhető, hogy a Külső Bácsai út Votinszky utcától folytatódó felújítása vízelvezetéssel valósulhat meg. Kisbácsán a még hiányzó csapadékvíz-elvezetés lépésről lépésre épülhet ki" - mondta Bárány István.


Szippantós autó


Pingiczer Szabolcs, aki az érintett Votinszky utcai társasházak közös képviselője hivatalos dokumentumokkal támasztotta alá a fejlesztői kötelezettség elmaradását. Máthé-Tóth Péter, a Győri Útkezelő Szervezet tájékoztatásért felelős mérnökét arról kérdeztük, melyik utcába, milyen szempontok alapján érkezik szükség esetén a szippantós autó?


"A Kultúrház utcában felgyülemlett esővizet el lehet szállítani szippantós autóval, mert tömlővéget teljesen a víz alá lehet helyezni a vízzel teli árokban. A szivattyút ugyanis ekkor lehet beüzemelni. Ez a lehetőség a Votinszky utcában nem áll rendelkezésre, az árkokat a társasház építők betemették. A társasházak udvari szintjét az út szintje alá alakították ki, így az udvar mélyebben fekszik az úttestnél" - hangzott a válasz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!