Győr és környéke

2017.11.30. 08:15

Felfüggesztették a győri mustangos előzés ügyét a rendőrök

Nyár elején nagy port vert fel a "mustangos" ügy Győrben. Tudósítónk fedélzeti kamerája rögzítette, hogy egy amerikai sportautó az út közepére húzódva előzött egy hármas kocsisort az Új Bácsai úton, miközben szemből jött két kocsi. A videót akkor 198 ezren látták a YouTube-on. A számláló most 247 ezer felett jár.

Szeghalmi Balázs

A 14 másodperces képsoron azt látszik, hogy két autó körforgalomból kanyarodik Vének és Nagybajcs irányába az Új Bácsai úton. Olvasónk kocsijával együtt három autó követte egymást Győr belterületén. Ezen a szakaszon 70-es tábla van érvényben. A hármas kocsisorral szemben két autó jött, amikor egy kékszínű Ford Mustang feltűnt.


Az amerikai gyártmányú sportautó az út közepére húzott, majd megelőzte a hármas kocsisort. A szemből érkező első sofőr és a hármas kocsisor közepén haladó autó vezetője az út szélére húzódott, hogy biztonságban folytathassák útjukat. A videó Olvasónk - a helyzethez képest - szolid káromkodásával zárult.

 



Megőriztük Olvasónk inkognitóját


A felvételt látták a győri rendőrök is. Miután közzétettük a képsort, a Győri Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának Balesethelyszínelő- és vizsgálati Alosztályának munkatársa kereste meg szerkesztőségünket. Azt kérte, hogy az eredeti, vágatlan felvételt bocsássuk a rendelkezésükre. Ez megtörtént úgy, hogy Olvasónk inkognitóját megőriztük.


Csekély esély az akta újranyitására


Az Új Bácsai úton történt durva előzés után pár nappal a győri rendőrség eljárást indított. "A Győri Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen" - közölte május végén Füves Tamás rendőr hadnagy, a Győr-Moson-Sopron Megyei RFK kommunikációs munkatársa. Kíváncsiak voltunk, hol tart a nyomozás fél évvel később, kérdéseket tettünk fel.


"A mustangos ügyben a Győri Rendőrkapitányság közúti veszélyeztetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytatott nyomozást, amit felfüggesztettek, mivel az ismeretlen járművezetőt nem tudták azonosítani az eljárás során" - válaszolt tömören a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Sajtó ügyelete. A felfüggesztés azt jelenti, hogyha elévülési határidőn belül érdemi információ jut a hatóság tudomására, akkor a nyomozás aktáját újra előveszik.

Bűntett a közúti veszélyeztetés


Aki a közúti közlekedés szabályainak megszegésével más vagy mások életét, testi épségét közvetlen veszélynek teszi ki, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. Ha baleset történik és az maradandó  fogyatékosságot, súlyos egészségromlást okoz, akkor a büntetési tétel tovább emelkedhet. Ha eljut a bírósági szakaszba a büntetőeljárás, ritkán fordul elő, hogy a sofőrt leültessék. Igaz, ez függ az elkövető "előéletétől".


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!