Kisalföld logö

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Durván előzött a Mustanggal Győrben - A rendőrök keresik a száguldozó autóst - videó

Durván előzött a Mustanggal Győrben - A rendőrök keresik a száguldozó autóst - videóSzerencsére nem végződött balesettel az előzés.
Tudósítónk fedélzeti kamerája rögzítette, hogy egy amerikai sportautó az út közepére húzódva előzött egy hármas kocsisort az Új Bácsai úton, miközben szemből jött két kocsi. A videót 198 ezren látták a YouTube-on. Köztük a győri rendőrök.
A 14 másodperces képsoron azt látszik, hogy két autó körforgalomból kanyarodik Vének és Nagybajcs irányába az Új Bácsai úton. Tudósítónk kocsijával együtt három autó követte egymást Győr belterületén. Ezen a szakaszon 70-es tábla van érvényben. A hármas kocsisorral szemben két autó jött, amikor egy kékszínű Ford Mustang feltűnt. Az amerikai gyártmányú sportautó az út közepére húzott, majd megelőzte a hármas kocsisort. A szemből érkező első sofőr és a hármas kocsisor közepén haladó autó vezetője az út szélére húzódott, hogy biztonságban folytathassák útjukat. A videó Olvasónk - a helyzethez képest - szolid káromkodásával zárult.

 

198 ezres letöltés

Az előzésről szóló hírt több 10 ezren tekintették meg a kisalfold.hu-n. A legjelentősebb videómegosztó oldalon, a YouTube-on az elmúlt két hétben 198 ezren nézték meg az előzést. Köztük a győri rendőrök. Tanulság, hogy a rendőrök bizonyítékként begyűjthetik a szélvédőre helyezett kamera felvételét. Így jártak el, amikor 2016 nyarán a piros lámpánál verekedtek össze a sofőrök Adyvárosban az Ifjúság körúton. Itt egy nő, két férfi, és egy buszsofőr csépelte egymást. A buszsofőr fedélzeti kamerájának képsorait a Győri Járási és Nyomozó Ügyészség befogadta, majd saját honlapján hozta nyilvánosságra. A verekedést eddig 183 ezren látták a YouTube-on.

Nyomoznak

Visszatérve az Új Bácsai úton történt előzésre: a győri rendőrség eljárást indított. "Az említett ügyben a Győri Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen" - közölte Füves Tamás rendőr hadnagy, a Győr-Moson-Sopron Megyei RFK kommunikációs munkatársa.

Bűntett a közúti veszélyeztetés

Aki a közúti közlekedés szabályainak megszegésével más vagy mások életét, testi épségét közvetlen veszélynek teszi ki, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. Ha baleset történik és az maradandó  fogyatékosságot, súlyos egészségromlást okoz, akkor a büntetési tétel tovább emelkedhet.

Ha eljut a bírósági szakaszba a büntetőeljárás, Dr. Léhner György győri ügyvéd szerint leültetni nem fogják az Új Bácsai úton előző sofőrt. "Az elkövető előéletétől függ, hogy felfüggesztett börtönbüntetést kapjon. Valószínűbb forgatókönyv, hogy pénzbírsággal és vezetéstől történő eltiltással végződjön az ügy" - tette hozzá a győri ügyvéd.

 

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kakasszóra születik Hugó Győrben

Várhatóan pont az ifjúsági olimpiára születik meg egy győri gyökerű házaspár kisfia, és Hugónak… Tovább olvasom