Győr és környéke

2017.05.26. 20:00

Évzáró a győri színházban - mutatjuk, kik kaptak elismeréseket

A jól elvégzett munka hangulata hatotta át a Győri Nemzeti Színház pénteki évzáró társulati ülését. Szóba kerültek a következő időszak eseményei, bemutatták az új tagokat, elköszöntek a nyugdíjba vonulóktól, átadták az elismeréseket.

Mohay Gábor

A város vezetése nevében Rózsavölgyi László, az oktatási, kulturális, sport- és turisztikai bizottság elnöke méltatta a győri kultúra zászlóshajóját, a nemzeti színházat. Egy város lelke a színházában található – mondta –, és Győrött a színházban estéről estére találkozott a lélek a közönséggel.


A színház igazgatója, Forgács Péter az ősszel kezdődő új színházi idény, az Örökzöld évad iránti nagy érdeklődést emelte ki, amelynek következtében havonta egyszer nagyszínpadi előadásban is tervezik megtartani A Pál utcai fiúkat. A szombat esti TAPS-díj-átadó gálának, a június 10-i Európa Kulturális Fővárosa Nap Széchenyi téri programjainak, majd a hagyományos pécsi POSZT-nak, a szeptember 2-i Kisfaludy terembeli darabokra épülő győri színházi napnak egyaránt a rendkívül sikeres Primadonnák előadása lesz a fénypontja. A direktor elmondta azt is, hogy Bede-Fazekas Csabával az élen újra a győri teljesített legjobban az öt nemzeti közül a fővárosban bemutatott Traviatával, a társulat június végén és július elején a Doktor Zsivágóval a Margitszigeten lép fel, szeptember 8-án viszont mindenki Győrbe jön, aki számít a szakmában: az országos évadnyitóval színházi főváros lesz Győr, nem mellékesen a Kaszás Attila-díj átadásával.


A színház dolgozói közül elbúcsúztatták a két nyugdíjba vonuló férfiszabót, Molnár Etelka Ilonát és Koblinger Évát. Az anyai örömök elé néző kulturális menedzser, Pálfalvi-Pottyondi Nóra munkáját Kőhalmi Endre veszi át. A győri nemzeti új színésznője a Kaposvári Egyetem Művészeti Karának végzős hallgatója, Dunai Csenge. Az Éjjeli menedékhelyben először áll a győri színház közönsége elé a Kossuth-díjas Jordán Tamás. A tánckar új tagjai Hajdu Anita, Fekete Rebeka és György László. A színház örökös tagja lett Bonrád István asztalostár-vezető és Áts Gyula színművész. A Kisfaludy Alapítvány elnöke, Gasztonyi László Nagy Johannának, valamint Kisfaludy Zsófiának adta át a következő évadra szóló ösztöndíjakat.

 

Fotók: H.Baranyai Edina



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!