Győr és környéke

2016.05.30. 13:54

Boltzár után: visszaszokunk a vasárnapi vásárláshoz Győrben is

Több mint egy hónap után látható, hogy vasárnapról vasárnapra emelkedik a vásárlók száma a boltzár április 17-i megszüntetése óta. Szombaton már nincs akkora nyomás, mint ami egy évig jellemezte a hétvégéket.

 Egyes szakmai vélemények szerint a régi szokások már nem alakulnak vissza, de jóval többen mennek a boltba vasárnap, mint közvetlenül a boltzár megszüntetése után.


A Kisalföld kérdésére Máté Richárd, a győri Árkád centermenedzsere elmondta, hogy nem készítettek még értékelést az elmúlt időszakról – ami a pünkösd és május 1. miatt egész egy hónapot sem tett ki –, de tapasztalják a folyamatos emelkedést vasárnap. – Látható, hogy növekszik a vásárlókedv és a szombatra eső teher is enyhül – véli a vezető.

 

A győri plázában is a vasárnapi forgalom emelkedéséről számolt be Bódis Piroska igazgató. 


– Statisztikát nem szeretnék közölni, de minden vasárnap jelentősen emelkedik a látogatók száma. A plázában ez a mozik és az éttermek miatt eddig is többezres volt, viszont a nézők vagy a vendégek ezután vásárolni is betérnek, amit egy éven át nem tehettek meg. A roham egyenletesebben oszlik el, a parkolási helyzet most is jóval kedvezőbb vasárnap, mint szombaton.


 A Spar Magyarország jelentős szervezeti átalakításokat hajtott végre a vasárnapi munkavégzés miatt – írta nyilatkozatában Maczelka Márk szóvivő. Újraszervezték a logisztikai és értékesítési stratégiát, módosították a munkabeosztást, az egyes áruházaink nyitvatartási idejét is az újranyitás kedvéért. Hozzátette: tavaly március 15., vagyis a boltzár előtt az összes forgalom 9 százaléka esett vasárnapra, és utána ez nem eltűnt, hanem szétoszlott – jórészt a péntek, a szombat és a hétfő között. Most arra számítanak, hogy a forgalom visszarendeződik a korábbi szintre. 


– Mi rendszeresen vásárolunk vasárnap, amióta ismét lehet – mondta a plázában a másfél éves Bizony Bendegúz édesanyja. 


– Meg tudtuk oldani a boltzár alatt, de nagyon jó, hogy nem kell azon törni a fejünket már szombaton, hogy Bendegúznak jusson elég pelenka és legyen mit enni.


– Mi korábban jártunk vasárnap vásárolni, de egy év alatt elszoktunk tőle – feleli Kulcsár Ferencné. – Megoldjuk

szombaton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!