Győr és környéke

2016.04.05. 22:33

Elindult az óriáselemekkel a kamion Gönyűről - fotók, videó

kisalfold.hu

Elindult a szállítmány - olvasónk fotói

 

Elindult az óriáselemekkel a kamion Gönyűről





Korábban - Két daru emeli és rakja hajóról trélerre a gönyűi kikötőben azokat az óriási elemeket, melyeket holnap este szállítanak közúton  a péti nitrogénművek irányába. Ma egész nap dolgoznak a kikötőben, egy napot vesztegel a szállítmány, s holnap estére kapott szállítási engedélyt.


Akkor Nagyszentjános felé indul. Ott a vasúti felsővezetéket is el kell távolítani a hét méter magas, 200 méter hosszú konvoj útjából. Legutóbb tavaly szállítottak ugyaninnen óriáselemeket, akkor - éjjel egy óra után - a vezetéket megemelték, hogy átférjen alatta a konvoj. Áram most sem lesz vasárnap este 9 óra után Nagyszentjánoson.

 

Fotók


Szombat reggel azt láttuk, a hajóról való pakolást magyar és német szakemberek irányítják: különösen a trélerre való ráhelyezésnél kell figyelni, hogy az óriáselem középre kerüljön, s a jármű egyensúlyban maradjon.



 

Pénteken írtuk


Egyedülálló hosszúságú, hat túlsúlyos és túlméretes szállítmányú kamionból és kísérő autókból álló konvoj halad rendőri felvezetéssel a gönyűi kikötőből Pétfürdőre a 81-es úton vasárnaptól csütörtökig, éjszakánként - tájékoztatott a Bau-Trans Kft. A konvoj útjába eső településeken órákig nem lesz áram.  

  

 A cég közleménye szerint a konvoj nagyjából 200 méter hosszú, 7 méter széles és 7 méter magas. Tavaly egy 8,5 méter magas szállítmányt juttattak célba - emlékeztettek.  


 A péti Nitrogénművek új üzeméhez szállítanak berendezéseket, egyebek mellett abszorpciós tornyokat, hűtőkondenzátort és előmelegítőt. A mintegy 100 kilométeres utat négy éjszaka alatt teszik meg. Vasárnap este tizenegy óra után indul a konvoj, Gönyűn kilenc órától kikapcsolják az áramot, valamint a televízió-, a telefon- és az internetszolgáltatást.   

   

A konvoj útját idén is négy hónapos előkészítő munka előzte meg. Többször bejárták az útvonalat, amelyen statikai és talajmechanikai méréseket végeztettek - írták.   

   

A szállítmány áthaladásának idejére hétszer hétméteres űrszelvényben mindent el kell távolítani, lebontják, majd visszaépítik a jelző- és hirdetőtáblákat, valamint a hétméteresnél alacsonyabban futó felsővezetékeket. A fák gallyait szükség szerint levágják, az érintett szakaszokra pedig teljes útzárt rendelnek el.   

   

A konvoj két, villamosított vasúti átkelőn is keresztülhalad. Nagyszentjánosnál a Bécs-Budapest, a 7204-es úton az Inota-Nádasdladány vasútvonalat keresztezi. Az áthaladás előtt négy órával és utána még négy óráig vágányzár lesz érvényben, mivel a teljes vasúti felsővezetéket lebontják.   

   

A szállítmány útját az önkormányzatokkal is engedélyeztetni kellett, mivel az érintett településeken hat-nyolc órán keresztül szünetel majd az áram-, valamint a televízió-, a telefon- és az internetszolgáltatás.   

   

A konvoj Gönyűn, Nagyszentjánoson, Banán, Bábolnán, Nagyigmándon, Móron, Székesfehérváron, Iszkaszentgyörgyön, Csóron, Nádasdladányban, Ősin, Berhidán és Pétfürdőn halad keresztül - olvasható a közleményben.  

Áramszünet lesz

A pétfürdői Nitrogénművek Zrt. üzem-bővítéséhez kapcsolódóan ismét egy túlméretes szállítmány vonul majd át településünkön április 10-ről 11-ére virradó éjszaka.


A Győr-Gönyű kikötőből indulva, várhatóan 6 db szerelvény közlekedik együtt konvojban az 1-es számú főúton Nagyszentjános irányába. A legnagyobb szállítási magasság és szélesség 7 méter lesz, amely kisebb összefoglaló méretet jelent, mint az előző alkalommal bonyolított szállítás esetén.


A szállítás útvonala és menete várhatóan nem változik a korábbihoz képest.


A szerelvények méretei miatt az útvonalat keresztező elektromos és távközlési vezetékeket ismét áramtalanítani és bontani kell. Szolgáltatás kiesésre a bontás, a szállítás és a helyreállítás időtartama alatt kell számítani, előzetes munkálatokat a szállítást megelőző napokon nem kell végezni.


Az E.ON által a nagyszentjánosi háztartásokba is eljuttatott tájékoztatás szerint Nagyszentjános település teljes területén áramszünet lesz április 10-én 21.00 órától, április 11-én 3.00 óráig.


A távközlési kábelek bontása miatt a vezetékes telefon, internet, és kábel-tv szolgáltatásokban is kimaradásra kell számítani, erről az adott szolgáltató a megszokott módon tájékoztatja majd az előfizetőket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!