Győr és környéke

2015.04.11. 13:53

Már nem sokáig `rendetlenkednek´ a Szent István úton a jelzőlámpák!

A több millió forintos fejlesztés elkészült a Szent István úton. Jelenleg folyik a lámpák összehangolásának ellenőrzése. Ön mit tapasztal? Írja meg és/vagy szavazzon!

Szeghalmi Balázs


Április 24, 17.16

"Szent István úti jelzőlámpák cseréi befejeződtek, jelenleg folyik az új terv szerinti összehangolás ellenőrzése" - mondta érdeklődésünkre Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője.

A kisalfold.hu információi szerint az új jelzőlámpák segítségével forgalomszámlálási adatokat is nyerni tudnak a közlekedési szakemberek, vagyis többek közt ezek segítségével programozzák be a lámpákat.

Több héten át zajlott az új jelzőlámpák felszerelése, ilyenkor rendőrök irányították Győr egyik közlekedési ütőerén a forgalmat - fotó: Kisalföld-archívum

Több héten át zajlott az új jelzőlámpák felszerelése, ilyenkor rendőrök irányították Győr egyik közlekedési ütőerén a forgalmat - fotó: Kisalföld-archívum



Korábban

A csomópontokon át történő közlekedés rendőri forgalomirányítással sem biztosítható. Cikkünkből az kiderül, miért "rendetlenkednek" a jelzőlámpák a Szent István úton.

Olvasónk: az utóbbi hetekben rendetlenkednek a jelzőlámpák a Szent István úton


"Az évek óta országosan is példaértékűen összehangolt lámpák az utóbbi időben a Szent István úton rendre megakasztják a forgalmat. Kérem, vizsgálják ki, mi az oka az összehangolás felborulásának és állítsák vissza a megfelelő hangolást.

Győr alapvető érdeke, hogy az amúgy is túlterhelt belvárosi Szent István útszakaszon ne akadjon meg a forgalom tovább rontva a belváros levegőjét és hosszabbítva az autók áthaladását" – vetette fel egyik Olvasónk.

A kisalfold.hu két és fél hete számolt be arról, hogy Győr egyik közlekedési ütőerén szerelik a jelzőlámpákat.

Április 20-22. között újra elsötétülnek a jelzőlámpák a Szent István úton

"Folyamatosan zajlanak Győrben a Közlekedési Operatív Program keretében a jelzőlámpa korszerűsítési munkái, melyről igyekeztünk tájékoztatni a közlekedőket" – kezdte érdeklődésünkre Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút kommunikációs vezetője.

"A Szent István úti csomópontok többsége már elkészült, azonban az összehangolt rendszerből két csomópont cseréje még hátra van. A Szent István út – Baross út és a Szent István út – Aradi vértanúk útja csomópontok korszerűsítése a helyszíni adottságok, a forgalomnagyság és a csomópontok hálózati szerepe miatt lényegesen komolyabb előkészületeket igényel.

A kivitelezési munkákra a tervek szerint április 20-22. között kerül sor, rendőri forgalomirányítás mellett. A csomópontok ezen időszakban várhatóan végig sötétek lesznek. A munkavégzés során forgalomkorlátozás lesz érvényben, emiatt torlódásokra, és fennakadásokra lehet majd számítani" – folytatta Pécsi Norbert Sándor.

Vasárnap figyelmesen közlekedjenek az Árkád-körforgalomban 

"A két érintett csomópont korszerűsítése után kerül sor a Szent István út Nádor aluljáró és Újlak utca közötti szakaszán lévő jelzőlámpás csomópontok új vezérlési és összehangolási programjainak telepítésére.

Mivel jelenleg az érintett csomópontok egy részét már az új, egy részét pedig még a régi vezérlőberendezés irányítja, ezért a munkák elkészültéig kisebb fennakadások lehetnek az összehangolt rendszer működésében.

Ezen túlmenően április 12-én (vasárnap) kerül sor Győrben a Fehérvári út – Szigethy Attila út – Ipar út, valamint a 14-es és 81-es főút (Árkád-körforgalom) csomópontjában lévő jelzőlámpás körforgalom gépcseréjére. A munkavégzés ideje alatt a csomópontok sötétek lesznek.

Itt kell nagyon figyelni vasárnap...

Itt kell nagyon figyelni vasárnap...

Ebben a helyzetben a rendőrök sem tudnak segíteni!

Mivel a csomópontok forgalomlefolyása rendőri forgalomirányítással nem biztosítható, ezért a forgalomnagyságára való tekintettel szigorúan vasárnapi munkavégzést írtunk elő a vállalkozónak. Aki teheti, mindenképpen kerülje el az érintett csomópontokat" – zárta szavait a Magyar Közút kommunikációs vezetője.


...és itt.

...és itt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!