Győr és környéke

2014.06.05. 10:52

Nézze meg az Audi mini buszpályaudvarait Győrben! - videó, fotók

A Győribuszok.hu kisfilmet forgatott az Audi-buszokról: a leghosszabb szerződéses járatok Pozsonyba, Dunaszerdahelyre, Tatabányára, Mórra, és Zircre közlekednek.

Szeghalmi Balázs


A kisalfold.hu tavaly októberben mutatta be a Győribuszok.hu oldalt, ahol az összes helyi közlekedésű győri busz fotója fellelhető, s melyekről számos érdekességet is összegyűjtött a honlap ötletgazdája, Zátonyi Gergely.

A Nyugat-magyarországi Egyetem mosonmagyaróvári karán tanuló diák a közelmúltban az Audi-járatokról készített riportfilmet.

"Közismert tény, hogy a Kisalföld Volán Zrt., mint a győri Audi kizárólagos személyszállítási szolgáltatója, műszakváltásokkor szerződéses járatokat közlekedtet a járműgyár és Győr-Moson-Sopron és a szomszédos megyék kisebb-nagyobb települései között" - kezdte portálunknak Zátonyi Gergely.


Videó: Zátonyi Gergely (Győribuszok.hu)
"Az Audi területén két, a győri buszpályaudvarhoz hasonló `kis pályaudvar´ is található"

"Mivel naponta több alkalommal és különböző helyszíneken van a gyárban műszakváltás, rengeteg autóbusz szükséges a dolgozók munkába- és hazaszállításához.

A szerződéses járatok száma az elmúlt évben jelentősen nőtt, a több mint 10 ezer embert foglalkoztató gyáróriás jelenleg is újabb és újabb településekről rendel meg új járatokat.

A Kisalföld Volán a helyi- és helyközi autóbusz-közlekedés kiszolgálása mellett több tucat - főként Credo típusú - járművel látja el napi szintű feladatát.

Az Audi területén két, a győri buszpályaudvarhoz hasonló `kis pályaudvar´ is található, ahonnan az adott időpontokban indulnak, érkeznek a járatok.

A buszok naponta több ezer dolgozót utaztatnak a járműgyár és lakóhelyük között. Jelen pillanatban a leghosszabb szerződéses járatok Pozsonyba, Dunaszerdahelyre, Tatabányára, Mórra, és Zircre közlekednek" - tudtuk meg Zátonyi Gergelytől.


Ilyen az Audi gyár győri mini buszpályaudvara - fotók: Zátonyi Gergely (Győribuszok.hu)


Közel 3000 dolgozó jár nap mint nap az Audi-járatokkal 

Mint azt a múlt heti M1-es autópályán történt baleset után a Kisalföld megírta: műszakonként 22 járat jön az új járműgyárba, 20 pedig a motorgyárba. Naponta több műszak is van, a járatok száma így eléri a kétszázat. A szóban forgó Audi-járatokat közel 3000 dolgozó veszi igénybe naponta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!