Győr és környéke

2014.04.19. 13:57

Baross hídlezárás: így járnak a helyi járatok

Növekvő menetidőre, több gyaloglásra és átszállásra készülhetnek a győri helyi járatok utasai a Baross híd lezárása miatt.

Hancz Gábor

A győri Baross hidat május 5-től várhatóan november közepéig felújítják, s ebben az időszakban lezárják.

A Baross híd lezárása nemcsak a helyközi tömegközlekedést érinti – amelynek tervezett változásairól tegnap írtunk –, hanem a helyit is. A győri közgyűlés jövő pénteken tárgyal erről.

Az előterjesztés szerint a járatok menetideje a legtöbb érintett vonalon nőni fog néhány perccel, a Baross híd körzetében pedig néhány megállóhely kimarad. Sok utasnak emiatt néhány száz, esetenként akár 500–700 méterrel is többet kell gyalogolni, s az is előfordulhat, hogy többször kell átszállni, mint eddig. A Kisalföld Volán a tanszünetes és az azon kívüli menetrendet is módosítani kényszerül, s új menetrendkönyvet ad ki.

Nézzük a május 5-én életbe lépő legfontosabb változásokat járatonként!
1, 1A: Újváros felé a buszok a 821-es út–Szent István út–Újlak utca–Révai utca–Aradi vértanúk útja felé közlekednek. Újvárosból a járatok a jelenleginél jellemzően 1–2 perccel előbb indulnak vissza, majd a Jókai utca–Szent István út–Nádor aluljáró–Csaba utca–Hunyadi utca felé érik el eredeti útvonalukat. A hídlezárástól függetlenül, lakossági és képviselői kérésre munkanapokon délután két 1-es járat helyett (14 és 16 óra után) 37-es autóbusz indul Gyirmótra, egyszerűbbé téve a diákok és a kórházból hazautazók közlekedését. A Kálvária utcai szakaszon az 1A járatok időpontjának módosításával biztosítják az egyenletes járatkövetést.

2, 2B: A buszok mindkét irányban a Nádor aluljárón keresztül közlekednek, a Zöld utcából a jelenleginél néhány perccel később indulnak vissza. Néhány járat csúcsidőben a Zöld utca felől a Bartók Béla út, Kristály étterem megállóhelyig közlekedik, illetve a Hunyadi utcából indul vissza.

5, 5B, 5R, 17, 17B: A buszok mindkét irányban a Nádor aluljárón keresztül közlekednek. Az 5-ös járatok a Révai utcából a mostaninál jellemzően két-három perccel korábban indulnak.

6: A buszok mindkét irányban a Nádor aluljárón keresztül közlekednek. Kismegyer felé a Révai utcát nem érintik, felszállási lehetőség a városközpont közelében a Budai út, Árkád üzletház és a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyeken lesz biztosított.

7: A buszok a Nádor aluljárón keresztül közlekednek.

9, 9A, 19, 19A: A buszok mindkét irányban a Nádor aluljárón keresztül közlekednek, a Bartók Béla utat és a Buda utcát nem érintik.
11: A buszok mindkét irányban a Nádor aluljárón keresztül közlekednek. Bizonyos járatok kb. öt perccel előbb indulnak.

11A: A hídlezárástól függetlenül a buszok a kisbácsai hurok helyett oda-vissza a Boglárka és a Sövény utcán közlekednek és a Dombhát utca végén fordulnak meg. A Révai utca felé a járatok a Baross híd, belvárosi hídfő megállóhelyen is megállnak. A 11-essel való hangolás végett az indulási időpontok néhány perccel módosulnak.

8, 14, 14B: Sziget irányából a járatok a Baross híd, belvárosi hídfő megállóhelyen is megállnak.

20Y: A hídlezárástól függetlenül lakossági kérésre, valamint az Íves utcánál, a túl sok busz egyidejű várakozása miatt kialakult balesetveszélyes helyzet megszüntetése végett a vonalat meghosszabbítják az Audi-gyár 8-as portájáig.

21, 21B, 22, 22A, 22B, 22Y: A járatok a Révai utcából jellemzően két-három perccel korábban indulnak. Néhány járat csúcsidőben Ménfőcsanak felől a Bartók Béla út, Kristály étterem megállóhelyig közlekedik, illetve a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyről indul vissza.

32, 34, 36: A buszok a Malom liget és a Nádor aluljáró helyett a Szigethy Attila út, könyvtár megállóhelyen állnak meg mindkét irányban.

37, 37T, 38: A járatok mindkét irányban a Nádor aluljárón keresztül közlekednek, a Bartók Béla utat és a Buda utcát nem érintik.

42: A buszok mindkét irányban a Nagy Imre út–Szigethy Attila út–821-es út–Szent István út útvonalon közlekednek.

10, 12, 12A, 15, 15A, 20, 23, 24, 25, 30, 30A, 30Y, 31, 31A, 41, City: Nem lesz változás.







Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!