Győr és környéke

2019.08.09. 14:56

180 millióból megújul a Malom utca Ménfőcsanakon

A Malom utca 573 méteren, a Győr-Pápa vasútvonaltól egészen a 83-as főút csatlakozásáig szépül meg 180 millió forintból.

kisalfold.hu

A Ménfőcsakon átvezető 8311. számú út összeköti a 32-as és a 82-es utat. A majdnem tíz kilométeres út első, Hegyalja utcai szakaszát 2013-ban rendbe hozták, pénteken pedig újabb rész rekonstrukcióját jelentették be.


A Malom utca 573 méteren, a Győr-Pápa vasútvonaltól egészen a 83-as főút csatlakozásáig szépül meg a Modern Városok Program keretében állami forrásból, 180 millió forintból, várhatóan négy hónap alatt. Az alapkőletételen [namelink name="Borkai Zsolt"] polgármester arról beszélt, hogy az önkormányzatnak egyaránt fontos az úthálózat fejlesztése és karbantartása. [namelink name="Kara Ákos"] országgyűlési képviselője megemlítette, hogy a felújítást indokolja: a burkolatának állapota a legrosszabb minősítést kapta, miközben a közlekedési tengely környékén húszezer ember él.

Laczkovits-Takács Tímea önkormányzati képviselő hozzátette, hogy az útfelújításokhoz kapcsolódva az elmúlt években több kisebb-nagyobb fejlesztés történt, mint például a járdák, a vasúti átjáró, a posta épületének rendbe tétele. A Malom utca új kopóréteget kap, megújul a vízelvezető rendszer burkolt árkokkal, a 39-41.-es számú háznál pedig autóbusz-megállóhely létesül. A kivitelést a Strabag végzi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!