Kisalföld logö

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -1°C | 12°C Még több cikk.

Figyelem! Komoly bírságra számíthat, aki télen sózza a háza előtti járdát

A családi ház tulajdonosoknak érdemes már most felkészülniük arra, hogy a havassá és jegessé vált járdák csúszásmentesítéséről nekik kell majd gondoskodniuk. De nem a hagyományos sóval.
Nem árt tudni, hogy akár ötvenezer forintra is bírságolható az, aki a háza előtti csúszásmentesítést sóval végzi el (a Fás növények védelméről szóló rendelet szerint csak ott tilos sózni, ahol fás növények vannak). A tiltás nem véletlenül született; a só ugyanis súlyosan károsítja környezetünket. Arról már nem is beszélve, hogy a só tönkreteszi a cipőt, károsítja az autók gumiját, alvázát, a kerékpárgumit, idővel "felzabálja" az aszfaltot, a betont, és nem tesz jót a kutyák-macskák mancsának sem.

A ház körüli csúszásmentesítésre a sózásnál sokkal jobb megoldást jelentenek az alternatív csúszásmentesítő anyagok és egyéb megoldások. A célnak megfelel a homok, a sóder, a természetesen lebomló faforgács vagy fahamu, a nádfonat és a több nemzeti parkban is sikeresen alkalmazott gránitkő-zúzalék. Ezekből pedig már most érdemes betárazni, mivel a Pénzcentrum iparági értesülései szerint az idei szezonban várhatóan némi drágulásra lehet majd számítani. Bővebb részletek itt!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zárva tartanak december 24-én a Penny Market üzletei

Zárva tartanak december 24-én a Penny Market üzletei
Nyugodt karácsonyi készülődést biztosít a Penny munkatársainak és vásárlóinak. Tovább olvasom