Újabb 5 gólos ghánai meccs

2022.11.28. 16:10

Foci Vb 2022 - Koreai Köztársaság-Ghána 2-3 - fotók

A ghánai válogatott gólgazdag mérkőzésen 3-2-re legyőzte a Koreai Köztársaság csapatát a katari labdarúgó-világbajnokság hétfői játéknapján, a H csoport második fordulójában.

MTI

Koreai Köztársaság-Ghána - Fotó: MTI/AP/Ebrahim Noruzi

Koreai Köztársaság-Ghána 2-3 (0-2)
H csoport, 2. forduló, al-Rajjan, Egyetemvárosi Stadion, 43 983 néző, v.: Anthony Taylor (angol)
gólszerzők: Cso (58., 61.), illetve Salisu (24.), Kudus (34., 68)
sárga lap: Csong (27.), Kim Jung Kvon (77.), illetve Amartey (21.), Lamptey (73.)

Az afrikai együttesnek ez a második ötgólos találkozója, a nyitókörben ugyanis 3-2-es vereséget szenvedett Portugáliától.

Fotók a meccsről

Koreai Köztársaság: Kim Szung Kju - Kim Mun Hvan, Kim Min Dzse (Kvon Kjung Von, 92.), Kim Jung Kvon, Kim Csin Szu - Kvon Csang Hun (Li Kang In, 57.), Hvang In Bom, Csong Vu Jong (Hvang I Dzso, 78.), Szon Hung Min - Cso Kue Szung, Dzsong Vu Jong (Na Szang Ho, a szünetben)

Ghána: Lawrence Ati-Zigi - Tarif Lamptey (Denis Odoi, 78.), Daniel Amartey, Mohammed Salisu - Mohammed Kudus (Alexander Djiku, 83.), Thomas Partey, Salis Abdul Samed, Gideon Mensah (Baba Rahman, 88.) - André Ayew (Daniel-Kofi Kyereh, 78.), Jordan Ayew (Kamaldeen Sulemana, 78.) - Inaki Williams

 24. perc: J. Ayew ívelt bal oldali szabadrúgásból a kapu elé a sűrűbe, ott előbb többen is elvétették a labdát, amely végül A. Ayew kézfejét érintve csorgott Salisu elé. A védő gyorsan eszmélt, és az ötösről nem hibázott (0-1).
34. perc: J. Ayew ezúttal akcióból, de szintén a bal oldalról emelt a kapu előterébe, ahová a hosszú oldalról nagy lendülettel, jó ütemben érkezett Kudus, és a szélső a kapu bal oldalába csúsztatta a labdát (0-2).
58. perc: A frissen beállt Li adott be balról a rövidre, Cso jó ütemben érkezett, és Salisut megelőzve vetődve fejelt a kapuba (1-2).
61. perc: Kim Csin Szu balról, az alapvonalról ívelt át a hosszúra, Ati-Zigi a gólvonalon maradt, két ghánai védő sem ugrott fel, nem úgy Cso, aki ismét a kapuba fejelt (2-2).
68. perc: Mensah futott fel a bal szélen, laposan lőtt középre, ahol előbb Williams rúgott lyukat, a hosszú oldalon viszont érkezett Kudus, aki a kapu jobb oldalába lőtt (2-3).

A kezdés a mozgékony dél-koreaiaké volt, akik beindulásokkal, helyváltoztatásokkal adtak sok munkát a ghánaiaknak. Utóbbiak azonban rendre szereltek, blokkoltak, a közelharcokban pedig érvényre juttatták fizikai felépítésükből adódó fölényüket, így az ellenfél mezőnyfölénye nem párosult helyzetekkel. A 24. percben váratlanul az afrikai csapat szerzett vezetést, amellyel megtörte riválisa addigi lendületét. Nemcsak az eredmény, a játék képe is változott, Ghána pedig ezt kihasználva átvette a kezdeményezést, majd növelte előnyét. A szünetig feltámadt a dél-koreai csapat, de erejéből mindössze két felvillanásra futotta.

A szünet után az ázsiaiak azonnal rohamra indultak, majd bő tíz perc elteltével Cso duplájával három perc alatt egyenlítettek. A koncentrációjukat elvesztett ghánaiak azonban időben kapcsoltak, játékuk ismét zártabbá és fegyelmezettebbé vált, a 68. percben pedig visszavették a vezetést. Az izgalmas végjátékban az ázsiai csapat mindent egy lapra feltéve támadott, egyenlítési lehetőségei is bőven adódtak, különösen 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!