ficánka

2009.03.20. 11:17

Gettó milliomos

Újra jelentkezem, mivel elég hosszú időre eltűntem, s ahogy látom már kezdenek új blogolók is megjelenni. A receptes blog szinte már el is tüntetette a nevemet az oldalról. Szóval ez ellen tennem kell. :)

Most, hogy már a szakmai nyelvvizsgámon túl vagyok (vagyis délután túl leszek, mert egyre megyek a laborra), több időm lesz írni.

A receptes blog egyébként nagyon jó ötlet volt. Élvezem is a hasznát. Anyu teljesen rászokott a blogok olvasásához, s hétvégente az említett blogról kiválaszt egy sütit, s megsüti. Múlt héten a kókuszos csigát csinálta, s tényleg nagyon fincsi volt.

Remélem most is lesz valami jó. A sörkifli nem lenne rossz. :) Meg tudnám enni.

Szóval ami eddig történt e messzi Budapesten. Vasárnap anyu egyik ismerőse elvitt kocsival Pestre. Cserébe bevállaltam a kislányukat, aki egyébként ikrek osztálytársa, hogy matekból korrepetálom. Így kettő az egyben lesz. Ikrekkel is játszom, s a kislány is megtanulja az összeadást. Mert játékosra terveztem az egészet. Eddig ez a hétvégi progi, többit majd meglátjuk.

Egyébként még mindig gyalogosan járok dolgozni, de hétfőtől ezt a bicaj váltja fel. Igy a napi egy órás gyaloglási időm lerövidül.

Természetesen még mindig mindenki csodálkozik, ha megtudja, hogy gyalogolok. De nem érdekel. :)

A lakásban javulások nem történtek. Rájöttem, hogy azért nincs világítás a szobában, mert abban a helyiségben sehol nincsen áram. Konektorokban sem. A konyhából van bevezetve egy hosszabbítóval a kis asztali lámpához és a tv-hez a konektor. :) Szóval nincs remény. Hiába cserélem ki az égőt. Ami változott, az viszont a csap a konyhában. Most már az is folyat. :) De elzártam a alul, s csak mosogatáshoz nyitjuk meg a vizet. Viki azóta a fürdőben mosogat, ahelyett, hogy lehajolna, s megnyitná a csapot. :)

Egyik nap boldogan mentem be dolgozni, hogy „ma csak 3 mentő ment el az éjszaka folyamán". Általában kb. 5-6 vagy még annál is több szokott szirénázni. Aznap megtudtam még egy kis „titkot" lakásom remek elhelyezkedéséről. Tőlünk nem messze van ugyanis a mentő állomás. Kb. 5 percre. :) Ez mindent megmagyaráz.

Májusra tervezem a költözést. Remélem találok valami jobbat. Bár szerintem ennél minden jobb. :)

Addig meg élvezem a romantikus félhomályt, a „csendes" Váci útra néző ablakomat, s a csöpögő csapomat. Persze vannak előnyei is. Villanyszámlája a csajszinak az előző hónapban 600 Ft lett. :) Nem tudom, hogy van e valaki más, akinek ilyen alacsony volt valaha. :)

Most amúgy Tatabányán vagyok. Szóbeliztem tegnap, ma meg a magnóhallgatás. Itt aludtam az egyik barátnőmnél, aki a múlt heti írásbelinél mögöttem ült, s ott ismerkedtünk meg. Utána együtt vonatoztunk haza, s beszélgettünk. Ő is odajár, ahova én, s van közös ismerősünk is. :) Szép világos a lakása. :) Nem úgy mint a mienk Pesten. Most is élvezem a napfényt. :)

Tegnap sétálgattunk, meg elmentünk turkálókba. Ikreknek túrtam két aranyos rózsaszín felsőt. Nosztalgiáztam, visszaemlékeztem a 3 év kolis időszakomra itt. :)

Délután hallgattunk néhány szakmai szöveget, aztán este megnéztük a „Gettó milliomos"-t. Naggyon szuper volt. Aki teheti, nézze meg. 8 Oscar-díjat nyert, 4 Golden Globe díjat, szóval nem csak szerintem lett jó. :)

 

Gettó milliomos

Gettó milliomos

A történet:az indiai Legyen Ön is milliomos vetélkedőjében egy 18 éves, gettóból származó fiú jelenik meg, Jamal Malik, aki nagyon jól szerepel. A show házigazdája, Prem Kumar nem szimpatizál fiatal játékosával. Nem szereti, ha elveszik előle a reflektorfényt, különösen, ha ezt szintén egy utcáról felemelkedett ember teszi. Miután kialszanak a fények és véget ér a show, a rendőrség várja odakint a fiút, mert egyszerűen nem hiszik el neki, hogy tudhatta a választ az eddigi kérdésekre, ezért csalással vádolják. A rendőrségi vallatáson a nyomozó rájön, hogy a fiú is ugyanolyan zavarban van, mint ők a kérdések megválaszolásával kapcsolatban. Egyenként mennek át vele a kérdéseken, és próbálják kideríteni, miképp tudta rájuk a választ. Jamal meséje során kibontakozik előttünk az élettörténete, ami a modern India története is lehetne egyben. Nagyon elgondolkodttató. Anyja erőszakos halála után bátyjával, és egy árva lánnyal, Latikával nőtt fel, akivel szép lassan egymásba szerettek. Jamal bátyja a fiúval ellentétben gazdagságra és hatalomra vágyik, ezért egy gengszter szolgálatába áll, és miután a fiú eltávolodik Latikától, a gengszterfőnök elveszi a lányt feleségül. Jamal mindent megtesz azért, hogy kiszabadítsa a lányt a házasságból, még ha ezzel végérvényesen el is veszíti őt a bátyjával egyetemben. (port.hu)

Többet nem is árulnék el, aki megnézte, irja meg kommentbe, hogy mit szólt a filmhez. A végét egy kicsit mondjuk elkapkodták szerintem, de amúgy nagyon jó volt. A képek, a zene, maga a történet. Minden.

Na, most lépek, s készülődök a vizsgára. Majd igyekszem jelentkezni. Van amúgy még olvasóm. Kommentelhetne az, aki olvas. :) Csak hogy ne egyedül magamat szórakoztassam.

Köszi :)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!