ficánka

2009.02.17. 21:00

Második nap Párizsban

A mai metrózós napból mégsem lett metrós nap végül. :) Igy eléggé elfáradtunk, nem is tudtunk mindent megnézni, amit terveztünk.

Elsőként a Jardin des Plantest-t néztük meg. Sétáltunk, mivel nem volt olyan messze tőlünk. Ma már volt térképünk is, bár sokat nem segitett. Igy is eltévedtünk. :) A park nagyon szép volt, annak ellenére is, hogy virágoknak nyoma sem volt. Gyönyörű lehet tavasszal. Mindenképpen vissza kell jönnöm. :)

A botanikus kert 28 hektáron terül el, és 1640-ben készült el. A parkban állatok is voltak külön elkeritve, de nem néztük meg, mivel a múzeum bérletem nem volt oda jó, s külön belépőt nem szerettünk volna fizetni.

A kert után metróztunk. Úticélunk a Sacré-Coeur volt. A név leforditva szentelt szivet jelent. A Montmarte hegy csúcsán helyezkedik el. Gyönyörű volt. A lépcsőn zenészek muzsikáltak, s szobor emberrel is találkoztunk. :) A bazilika belülről is gyönyörű volt, s nagyon tetszett, hogy a turisták ellenére is csendes volt, nem úgy, mint a Notre Dame.

Ezt követően sétáltunk egy kicsit a negyedben. Barátnőm mondta, hogy több művész is itt élt. Séta közben találkoztunk utcai művészekkel, festőkkel. Nagyon hangulatos volt.

A Pigalle negyedben (kb. fél óra sétára a bazalikától) van a Moulin Rouge.  Ez a világ leghiresebb mulatója. A belépő egy show-ra 89 és 145 euró között van, attól függően, hogy vacsorával szeretnénk-e, vagy nem. Mondanom sem kell, mi kivülről néztük csak meg. Barátnőm próbálkozott, nagyon aranyos volt, de nem tudtunk bekukkantani sajnos. :(

Moulin Rogue

Moulin Rogue

A környék egyébként tele van szex-shop-okkal, s érdekes emberekkel. Egy meg is talált minket. Barátnőm leforditotta, hogy a férfi a lakására hivott minket. Fényes nappal, érdekes... :) 

Ezután elsétáltunk (jó messze volt) a Buttes-Chaumont parkba. Ez egy romantikus park mesterséges hegyekkel, vizeséssel, hidakkal. Sajnos a hidon, amit interneten kinéztem, nem tudtunk átmenni, mivel le volt zárva. De azért jó volt. Kellemesen elfáradtunk a nap végére, s ezért úgy döntöttünk, hogy a Tüllériák kertjét más napra hagyjuk.

Haza metróztunk, majd a fotelba ledőlve kortyoltuk a kávénkat. Hosszú volt ez a nap. Most a barátnőm unokatesójára várunk. Azt mondta, hogy csinál nekünk vacsorát. Tegnap mi csináltunk spagettit. :)

Holnap végre megnézzük az Eiffel tornyot, majd a diadalivet, a Champs -Elysées-t , a La Madeline-t és az Operát. Ha marad időnk, akkor elmegyünk a Tüllériák kertjébe, s megnézem a Louvre-t. Majd meglátjuk, hogy lesz időnk.

Elmondhatom, hogy a mai nap is szuper volt, ráadásul a L'oreál hivott, hogy hétfőn menjek be állásinterjúra. Pénteken küldtem el az önéletrajzomat, miután a Lavazzas eset megtörtént. Unilevertől még nem jeleztek vissza egyébként. Majd meglátom mi lesz. Lehet, hogy ennek igy kellett lennie, hogy a Lavazza visszamondja. Ki tudja.... :)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!