Életstílus

2017.08.17. 09:59

A Nokia bevetette a nagyágyúját - Megérkezett a Nokia 8

A prémium kategóriába szánt készülék sikerén múlhat a Nokia visszatérésének idei sikeressége.

Az Android 7.1-et futtató, fém borítású készülék 5,3"-es IPS kijelzőt kapott, QHD, azaz 2560 x 1440 pixeles felbontással. Alatta dobog az erő, amelyből kétségtelenül jutott a mobilba, de azért az is kétségtelen, hogy egy nagy visszatérésen áteső márka ennél azért nagyobb kraftot is szánhatott volna első újgenerációs erőtelefonjába -  a hvg.hu véleménye szerint. A finnek a Qualcomm Snapdragon 835 processzorát pakolták a mobilba, ami négy 2,45 GHz-es és négy 1.9 GHz-es magot jelent. Mellé jön még 4 GB RAM, illetve egy microSD slottal bővíthető 64 gigás belső tárhely.


A Nokia 8 előlapi és hátoldali kamerájába is Zeiss-optika került. Mindkét modul 13 megapixeles. Hátul két lencse is van, egy színes és egy monokróm. A hátoldalra került még a lézeres autofókusz és a dual LED vaku, a színes kamerát pedig optikai képstabilizátorral is ellátták - ismertette a lap.


A kamerákhoz kapcsolódó érdekesség, hogy a telefon képes egy élő közvetítésben egyszerre közvetíteni az előlapi és a hátoldali kamera által látott képet.

További érdekessége a készüléknek, hogy olyan hangrögzítőt építettek a telefonba, ami 360 fokban képes térhatású hangot felvenni.

Kép forrása: Nokia

Így néz ki, amikor egyszerre van használatban az elő- és hátlapi kamera.

Kép forrása: Nokia

A Nokia 8 a bejelentés szerint szeptemberben jelenik majd meg a boltok polcain, 600 eurós (kb. 187 ezer forint) áron.

 

Címkék#Nokia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!