vakáció

2021.06.20. 11:35

Háromezer-hatszáz gyerek nyaralhat ingyen a Katolikus Karitász táboraiban

A táborok között lesz bentlakásos, napközis, tematikus, fejlesztő és kézműves tábor is, helyszíneik balatoni üdülők, plébániák, közösségi szállások.

Tíz hét alatt háromezer-hatszáz gyerek nyaralhat ingyen a Katolikus Karitász nyári táboraiban – közölte a segélyszervezet.

A Katolikus Karitász önkéntesei minden táborban színes programot állítanak össze kirándulással, kézműves foglalkozással, játékos vetélkedőkkel és ahol lehet, strandolással.

A táborokban nehéz helyzetben, sokszor mélyszegénységben élő családok gyermekei, fogyatékkal élő gyermekek, fiatalok vehetnek részt. Sokuk számára ez az egyetlen nyaralási lehetőség – közölte a szervezet, hozzátéve, nem ritka, hogy a gyerekek váltóruha nélkül érkeznek az egyhetes programra, így a szervezők igyekeznek erre a helyzetre is felkészülni.

Megjegyezték: a saját szervezésű programok mellett 150 gyermek nyaral majd a Balatonnál Erzsébet-táborban a Karitász segítségével. A karitász családos hétvégéin őszig további 1044 ember kapcsolódhat ki térítésmentesen.

A Katolikus Karitász táborainak szervezését az 1356-os adományvonal hívásával hívásonként 500 forinttal, a karitasz.hu oldalon pedig online adományozással lehet támogatni.

Borítókép: Gyerekek rózsafüzért jelképező lufikat engednek el a Katolikus Karitász nyári táborának megnyitóján a Vas megyei Nardán 2020. június 16-án

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!