Életstílus

2015.06.25. 18:43

Ilyenek lehetnek az új cigisdobozok

Az ausztrál mintát követve Magyarországon is egyendobozokban árulják majd a cigarettát. Megmutatjuk, hogy milyenek az ausztrál dobozok. Durva képek jönnek!

munkatársunktól

Egységes csomagolás bevezetését tervezi a kormány a dohánytermékeknél - jelentette be Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón.

Ez a rendszer Ausztráliában már működik, és tervezik Franciaországban és Írországban is bevezetni - jelezte Lázár János, akinek közlése szerint az erről szóló javaslat ősszel kerülhet a törvényhozás elé.

A példaként felhozott ausztrál szabályozás meglehetősen komoly vitákat gerjesztett. A dobozokon ugyanis a dohányzásról való leszoktatásra helyezték a hangsúlyt, méghozzá nagyon durva fotókkal. A 2012-ben bevezetett rendszert értelmében minden dobozon azonos betűtípussal és betűmérettel jelzik a márkát, a doboz jelentős felületén pedig egy dohányzás ártalmairól szóló figyelmeztetés és annak grafikus ábrázolása látható.





Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!