Bulvár, celeb

2016.02.26. 11:02

Oscar-díj 2016: Önök nekik adnának aranyszobrocskát!

Oscar-lázban ég a világ! Az Amerikai Filmakadémia díjait február 28-án adják át Hollywoodban. Önök ezeket a filmeket és filmeseket jutalmaznák aranyszobrocskával!

Munkatársunktól

Február 28-án adják át 88. alkalommal Hollywoodban az Oscar-díjakat. Ennek apropóján szavazást indítottunk! A 24 kategória közül kiválasztottunk 10-et, és feltettük a nagy kérdést: Önök szerint ki kapja a kategória jelöltjei közöl az aranyszobrocskát? Összeszámoltuk a csütörtök éjfélig - eddig lehetett voksolni - beérkezett szavazatokat.

Most pedig jöjjön a 10 kategória, és az Önök szerinti befutó. Hogy jól tippeltek-e az vasárnap - nálunk hétfő hajnalban - kiderül!

LEGJOBB FILM: A visszatérő

LEGJOBB RENDEZŐ: Alejandro Inarritu (A visszatérő)

LEGJOBB FÉRFI FŐSZEREPLŐ: Leonardo DiCaprio (A visszatérő)

LEGJOBB NŐI FŐSZEREPLŐ: Brie Larson (A szoba)

LEGJOBB FÉRFI MELLÉKSZEREPLŐ: Tom Hardy (A visszatérő)

LEGJOBB NŐI MELLÉKSZEREPLŐ: Kate Winslet (Steve Jobs)

LEGJOBB ANIMÁCIÓS FILM: Agymanók

LEGJOBB FILMZENE: Ennio Morricone (Aljas nyolcas)

LEGJOBB BETÉTDAL: Writing’s On The Wall - Spectre (Jimmy Napes, Sam Smith)

LEGJOBB IDEGEN NYELVŰ FILM: Saul fia (Magyarország)

Korábban írtuk:

Február 28-án adják át az Oscar-díjakat Hollywoodban, a Dolby Theatre-ben. A 88. Oscar-show házigazdája, a 2005-ös ceremónia után immár második alkalommal Chris Rock amerikai komikus, színész, tévé- és filmproducer lesz. A gálát az ABC televízió élőben közvetíti, de 225 ország televíziója ugyancsak sugározza, a magyar közönség helyi idős szerint február 29-én, hétfőn hajnalban követhetik az adást a Duna televízió műsorán.

dgdhfjjg
A 88. Oscar-show házigazdája Chris Rock amerikai komikus, színész, tévé- és filmproducer lesz.

Az Oscar-díjak átadói között lesz Cate Blanchett, Russell Crowe, Patricia Arquette, Abraham Attah, Emily Blunt, Louis C.K., Common, Chris Evans, Jennifer Garner, Louis Gossett Jr., Michael B. Jordan, Rachel McAdams, Dev Patel, Eddie Redmayne, Daisy Ridley, Sarah Silverman és Sofia Vergara is.

Az Oscar-díj előszobájaként emlegetett Golden Globe-díjakat január 10-én osztották ki Beverly Hillsben. Vajon az Oscar-gálán is tarolnak majd a 73. Arany Glóbusz legnagyobb nyertesei? Idén A visszatérő rendezőjét, Alejandro González Inárritut és a film főszereplőjét, Leonardo DiCapriót is jutalmazták. A drámai alkotások mezőnyében a legjobb női főszereplő Brie Larson lett A szoba című filmben nyújtott megrázó alakításáért. Golden Globe-díjat nyert Nemes Jeles László rendező Saul fia című filmje is. A holokausztdráma esélyes a legjobb idegen nyelvű film Oscar-díjára!

A díjátadóig azonban még van néhány napunk, mi pedig kíváncsiak vagyunk az olvasóink véleményére! Ezért kiválasztottunk a 24 Oscar-kategória közül 10-et, és szavazást indítottunk: Ön szerint ki kapja a kategória jelöltjei közöl az aranyszobrocskát? Szavazzon! Latolgassuk együtt az esélyeket, ossza meg véleményét a Facebook-oldalunkon!

Szavazni február 25. (csütörtök) éjfélig lehet. Pénteken délelőtt pedig kiderül, hogy olvasóink szerint ki lesz a 10 általunk kiválasztott kategória befutója!
 

Idén egyébként ötvenedik alkalommal van az Oscar-díj esélyesek között John Williams zeneszerző - nála többször csak Walt Disneyt jelölték -, de más érdekességek is akadnak. Rekordot írt Steven Spielberg, aki producerként kilencedszer szerepel a legjobb film kategóriában: először az E.T. - A földönkívüli, majd a Bíborszín, a Schindler listája, a Ryan közlegény megmentése, a München, a Levelek Ivo Dzsimáról, a Hadak útján és a Lincoln című filmjéért, idén pedig a Kémek hídja című hidegháborús drámája révén jelölték.

A színészi kategóriákban - amelyeket a nem fehér bőrű jelöltek hiánya miatt nagy botrány övez - nyolcan először szerepelnek: Bryan Cranston, Tom Hardy, Mark Rylance, Brie Larson, Charlotte Rampling, Jannifer Jason-Leigh, Rachel McAdams és Alicia Vikander. Öten már nyertek Oscart: Eddie Redmayne, Christian Bale, Cate Blanchett, Kate Winslet és Jennifer Lawrence, aki a maga 25 évével a legfiatalabb négyszeres jelölt.

Sylvester Stallone a hatodik színész, akit kétszer is jelöltek ugyanazon karakter, az ő esetében a bokszoló Rocky megformálásáért. A veterán filmcsillag 1976-ban a legjobb férfi főszereplők között volt esélyes, idén pedig a legjobb férfi mellékszereplő díjában reménykedhet. Elődei között van mások mellett Al Pacino, akit Michael Corleone szerepéért jelöltek A Keresztapában és A Keresztapa II-ben és Cate Blanchett, aki I. Erzsébetet formálta meg az Elizabeth és az Elizabeth: Az aranykor című filmekben.

Első Oscar-díját nyerheti Chile, Jordánia és Kolumbia, utóbbi kettő a Saul fiával egy kategóriában A sivatagon át, illetve A kígyó ölelése című film révén.

Most pedig jöjjön az a 10 kategória, amelyekben kíváncsiak vagyunk olvasóink véleményére! Szavazni a cikk végén található kérdőíven lehet.

1 - Legjobb film
2 - Legjobb rendező
3 - Legjobb férfi főszereplő
4 - Legjobb női főszereplő
5 - Legjobb férfi mellékszereplő
6 - Legjobb női mellékszereplő
7 - Legjobb animációs film
8 - Legjobb filmzene
9 - Legjobb betétdal
10 - Legjobb idegen nyelvű film

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!