Boldogságra hangolva

2016.05.31. 12:51

Gyermeke támogatta a betegség alatt

A gyógyszerek és a torna hozzátartozik a család életéhez. Kisfaludy Péterné anyaként, barátként és mini doktorként is igyekszik támogatni lányát.

 

Micskó Vivien oxigénhiánnyal született, így jobb keze és lába részlegesen bénult. Ikertestvérével, Viktóriával mindketten sajátos nevelésű igényűek, több tantárgyból felmentettek.

A legtöbb édesanya reggel arra figyelmezteti gyermekét, hogy mosson fogat, Kisfaludy Péterné Erika viszont arra, hogy vegye be a gyógyszerét. Míg sok szülő délután társasjátékozik, Vivien anyukája megmasszírozza, tornáztatja lányát. 

Anyák napján minden gyermek igyekszik meglepni édesanyját, Vivien és ikertestvére saját kezűleg készített ajándékkal próbálták meghálálni azt a rengeteg törődést, amit édesanyjuktól kapnak

„Borzasztó nagy odafigyelést igényel Vivien édesanyjának lenni. A gyermek fejlődéséről az orvosok legjobban az anyákkal tudnak konzultálni, mi minden rezdülésükre figyelünk. Szerintem minden sérült gyerek anyja kiképezi magát mini doktornak, mert annyira szeretnénk a lehető legtöbbet megadni nekik” – mesélte Kisfaludy Péterné.

Kisfaludy Péterné gyermekeivel, Micskó Viktóriával és Viviennel.

Kisfaludy Péterné gyermekeivel, Micskó Viktóriával és Viviennel.

Az édesanya arra tanítja lányát, hogy nincs olyan a mindennapi életben, amit ne tudna megcsinálni, viszont százszor többet kell dolgoznia céljaiért. „Nem szabad elérhetetlen álmokat kergetni. Segítek neki reális célokat találni. Nagyon szertett volna táncolni, ezért le kellett ülnöm vele és megbeszélni, hogy ez nem lehetséges. Most csecsemőgondozó akar lenni, mert nagyon erős benne az anyai ösztön.”

Kisfaludy Péterné nemrég súlyos méhnyakrák operáción esett át. Lánya ekkor ugyanúgy támogatta és ugyanazokkal a mondatokkal bátorította, amiket Erika mond neki minden egyes nap. „Amikor a kórházban azt hittem, legyőz a fájdalom, ők adtak erőt.”

Vivien nagyon érzékeny. A kamaszkor kihívásaival most szembesül és sokszor megviseli az emberek reakciója. „Bár szokták szekálni az osztálytársai, nagyon jó volt látni, hogy az egyik osztálykiránduláson, amikor elfáradt a kilátóhoz vezető úton, az a fiú ajánlotta fel, hogy kapaszkodjon bele, aki a legtöbbet piszkálja. Néha elkeseredik, hogy sosem lesz férje, olyankor azzal vigasztalom, hogy találni fog valakit, aki majd más értékeit látja meg benne. Mert bár az Isten egyik kezével elvett tőle, a másikkal a dupláját adta. Vivi nagy erénye, hogy csupa szív ember. Van két egészséges gyermekem is, de hihetetlenül hálás vagyok Istennek, hogy ennek a két lánynak az édesanyja lehetek. Rengeteget toleranciát és kitartást tanultam tőlük” – mosolygott végül Kisfaludy Péterné. 

 

Boldogságprogram:

A Jobb Veled a Világ alapítványon keresztül Bagdi Bella által indított Boldogságprogram tíz hónapig ad napi feladatokat és útmutatást a boldogsághoz. A programhoz bárki bármikor csatlakozhat a boldogsagprogram.hu oldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!