Bélyegblog

2014.09.02. 15:56

Bélyegen a mádi és a miskolci zsinagóga

A posta 2008-ban kezdte meg a zsinagógákat bemutató bélyegsorozatát.

A mádi és a miskolci zsinagógát bemutató, 285 és 330 forint névértékű bélyeget hozott forgalomba kedden Feldmájer Péter, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) alelnöke és Molnár Róbert, a Magyar Posta Zrt. üzleti vezérigazgató-helyettese.

Molnár Róbert a miskolci ünnepségen felidézte, hogy a posta 2008-ban kezdte meg a zsinagógákat bemutató bélyegsorozatának kibocsátását, kétévente jelennek meg újabb bélyegek, amelyekből  eddig mintegy 800 ezer darabot adtak el. A kedden 50 ezer példányban  forgalomba került bélyegeket Nagy Péter grafikusművész tervei  alapján a Pénzjegynyomda gyártotta.

Feldmájer Péter szerint a bélyegeknek köszönhetően belföldön és külföldön is ismertté válhatnak a magyarországi zsinagógák. Hozzátette: a most kibocsátott bélyegek azt mutatják be, hogy a  zsidóság az országnak ezen részén milyen építészeti "csodákat" alkotott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!